iskreno,nikada nisam bio kod urologa,ali mislim da imam problem koji je dovoljno zreo da bih o njemu popricao sa doticnim specijalistom.
međutim,najpre bih hteo da na ovoj diskusiji čujem mišljenja i savete osoba kompetentnih za tu vrstu problema.
radi se o sledećem:
ne znam da li je reč o fimozi ili tome sličnom,naime za vreme erekcije nemoguće je da prevucem kozicu preko glavica.čini se kao da je (a zapravo i jeste) otvor premali za tako nešto.što se vise i jače trudim da prevucem kozicu,to osecam veci bol i takođe imam osecaj da bi,ukoliko nastavim sa jačim pokusavanjem,kozica ili već neka zila pukla,sto bi naravno prouzrokovalo nesnosan bol.
sa druge strane,dok penis nije u erekciji,dok je u "opustenom" stanju,bez većih problema uspem da prevucem kozicu.
tada primecujem nešto sto me zapravo zaista brine.
oko glavica,na njegovom kraju ili oko njegovog "prstena" (kako već glasi medicinski termin za to,ne znam) nalazi se veliki broj kao nekih veoma sitnih gljivica,kao veoma sitne bele bubuljice.zapravo me i ne boli pri dodiru,vise je u pitanju onako...neki nelagodan osecaj.
takodje sam primetio da se,pocevsi od tih sitnih bubuljica,po glavicu siri nekakvo crvenilo.ne preko celog glavica,vec na pojedinim mestima.
naravno,ova tri problema:nemogućnost prevlacenja kozice,sitne gljivice i crvenilo na glavicu su osnovni razlog zbog koga vas najiskrenije molim za mišljenje,odgovore,savete...jer sam veoma zabrinut.
smatram da je odlazak kod urologa neminovnost,ali kao sto sam rekao,prvo bih zeleo da pokusam ovde,možda zbog nekog unutrasnjeg straha ili nemira,ne znam ni sam...
inače imam 19 godina,bez seksualnog iskustva.
ako je to uopste bitno.
pozdrav i unapred hvala na postovima.
Molim vas za odgovor
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Fimoza
Kada kozica (prepucijum) ne moze da se prevuce preko glavica i pri tome se javlja bol mozemo da postavimo dijagnozu fimoze. Fimoza, narocito ako je apsolutna t.j. kozica uopste ne moze da se prevuce, leci se iskljucivo hirurski.
Intervencija nije teska, radi se ambulantno, u anesteziji, prema tome, nemojta cekati. Sto pre se obratitie lekaru pre cete resiti svoj problem.
Intervencija nije teska, radi se ambulantno, u anesteziji, prema tome, nemojta cekati. Sto pre se obratitie lekaru pre cete resiti svoj problem.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Tel. 011 412-471
veliki problem
:( Imam jedan veliki problem pa se nadam da mi mozete pomoci i unaprediti moj sexsualni zivot.
Naime moj problem je u tome sto ejakuliram vec par minuta nakon stupanja u sexsualni odnos.
Da li postoji neki nacin kako ovo prevazici, bilo da je stvar tehnike ili pomagala. Unapred hvala.
Naime moj problem je u tome sto ejakuliram vec par minuta nakon stupanja u sexsualni odnos.
Da li postoji neki nacin kako ovo prevazici, bilo da je stvar tehnike ili pomagala. Unapred hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Srecko nije izdvojio ovo kao posebno pitanje ali se nadam da ce se svi snaci i dobiti svoje odgovore. Za preranu ejakulaciju evo lepog teksta koji mozete procitati i nadam se Srecko da ces naci resenje tvom problemu!
Srecno!
http://www.medicina.hr/seksualnost/clan ... lacija.htm
Srecno!
http://www.medicina.hr/seksualnost/clan ... lacija.htm
Sapienti sat!
kozica na penisu mi je suvise uska
Kozicu na penisu kada pokusam da nategnem ne mogu ni do pola glavica.Da li je potrebno da neko stariji ide sa mnom na operaciju posto ne zelim da kazem nikom za to tako da bi najradije isao sam ako je moguce.Imam 15 god.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
utopist
kada je otvor premali znaci da imas fimozu i ona se leci u 90% slucajeva obrezivanjem sto se tice sitnih malih belih tackica to su Tisonove zlezde i mnogo muskaraca ima tu pojavu na penisu ili glavicu i to je potpuno normalna stvar znaci nije nikakva bolest vec nesto sasvim normalno znaci ne brini se za to.
Mareee
maloletan ne mozes otici sam na operaciju jer je potrebna saglasnost roditelja. I ja sam imao problema sa tim da kazem roditeljima problem fimoze ali kada sam se presramio i rekao posle 5 min mi je bilo mnogo lakse zbog toga jer je to problem koji se resava sto ranije da bi sto pre prosao taj nezgodni period a i normalizovao se u neko normalno vreme nemoj cekati sa operacijom nije to nista ozbiljno.
kada je otvor premali znaci da imas fimozu i ona se leci u 90% slucajeva obrezivanjem sto se tice sitnih malih belih tackica to su Tisonove zlezde i mnogo muskaraca ima tu pojavu na penisu ili glavicu i to je potpuno normalna stvar znaci nije nikakva bolest vec nesto sasvim normalno znaci ne brini se za to.
Mareee
maloletan ne mozes otici sam na operaciju jer je potrebna saglasnost roditelja. I ja sam imao problema sa tim da kazem roditeljima problem fimoze ali kada sam se presramio i rekao posle 5 min mi je bilo mnogo lakse zbog toga jer je to problem koji se resava sto ranije da bi sto pre prosao taj nezgodni period a i normalizovao se u neko normalno vreme nemoj cekati sa operacijom nije to nista ozbiljno.
Help please!