Prolaktin na donjoj granici
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 11:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prolaktin na donjoj granici
3. dana ciklusa sam, radi utvrdjivanja uzroka infertiliteta, proveravala sledece hormone:FSH, TSH, prolaktin i estradiol. Rezultati su u okviru ref. vrednosti, ali prolaktin je na donjoj granici - 132 (ref. vrednosti su 132 - 498). Imam li razloga za brigu i moze li ovako niska vrednost prolaktina imati veze sa mojim problemom? Hvala!
paki
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Smanjenje prolaktina je dosta redja pojava .ali za Vas razlog ispitivanja mnogo je bolje da nije povecana vrednost, jer je hiperprolaktinemija zajedno sa ostalim hormonima cest uzrok infertiliteta.
Jeste li plasljivi kada vadite krv? Prolaktin i jos par hormona zahtevaju potpunu smirenost pacijenta bez straha od venepunkcije.Ali verovatno su vas pripremili u lab. gde ste bili, ili je bilo klasicno ``odradjivanje posla``?
Sve najbolje.
Jeste li plasljivi kada vadite krv? Prolaktin i jos par hormona zahtevaju potpunu smirenost pacijenta bez straha od venepunkcije.Ali verovatno su vas pripremili u lab. gde ste bili, ili je bilo klasicno ``odradjivanje posla``?
Sve najbolje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
Vase vrednosti su pri donjoj granici sto ne mislim da je klinicki znacajno. ali kod straha od venepunkcije moze jos vise da skoci vrednost, pa Vas zato pitam .jer je jako bitno pravilno vadjenje za ovaj hormon.Mozda je vama vrednost jos niza.I da .najveca koncentracija je u 8h i tada se preporucuje vadjenje i to uz prethodno mirovanje.
Sve u svemu proverite jos jednom!
Sve u svemu proverite jos jednom!