Cula sam da je mnogo dobar za krv, holesterol, ciscenje organizma, lenja creva..... i odmah sam kupila da probam, posto mi treba za sve ovo navedeno.
E sad, trazila sam po netu, ali ne mogu da nadjem nista konkretno za susamov puter. Da li neko ima nesto, ili zna, konkretnije, za sta je dobar, ili los susamov puter?
Ne bih htela sada da preteram u uzimanju susamovog putera, samo zato sto sam cula od nekog da je to dobro.
Da li neko zna?
Inace pijem svako jutro, na prazan stomak, kasicicu susamovog putera, izmesanog sa vodom. Ali iskreno nesto mi mnogo sumnjivo to. Cini mi se da gresim, ali ne znam vise koga da pitam.
susamov puter
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 7:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To je tzv. tahin, odlican je, jer susam je jedan od najboljih izvora kalcijuma, ali ako ga jedemo kao semenke uglavnom ostaje neiskoriscen jer samo "protrci" kroz creva. E, sad, mozda je najbolje da se koristi istucan u avanu, ali nema veze, kakav god - dobar je...
Mnogo vise ce ti se dopasti da ga jedes pomesanog sa medom - ako volis alvu, to je taj ukus (ona se i pravi od susama), mnooogo je ukusna i zdrava kombinacija!
Mnogo vise ce ti se dopasti da ga jedes pomesanog sa medom - ako volis alvu, to je taj ukus (ona se i pravi od susama), mnooogo je ukusna i zdrava kombinacija!
Ja koristim Taan (koriste se jos nazivi Tahini i Tehina) od integralnog susama, proizvodi ga jedna makedonska firma - Vitalia, a moze da se nadje u bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane.
Ne gresis sto ga jedes, od svih putera biljnog porekla on je po meni najzdraviji! Inace, bas juce sam kupila sjajan med na izlozbi pcelarstva, pa kombinujem Taan i med na sendvicu ujutru
Evo linka za proizvod: http://www.vitalia.com.mk/default-sr.as ... 9DAC2CE81A
Ne gresis sto ga jedes, od svih putera biljnog porekla on je po meni najzdraviji! Inace, bas juce sam kupila sjajan med na izlozbi pcelarstva, pa kombinujem Taan i med na sendvicu ujutru

Evo linka za proizvod: http://www.vitalia.com.mk/default-sr.as ... 9DAC2CE81A