Bolna kolena?!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Sanja.V
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 12:12 am

Bolna kolena?!

Post od Sanja.V »

Postovanje.
Vec duzi period osecam bol u kolenima. Uglavnom me neko vreme boli jedno, pa neko vreme ono drugo. Trenutno desno, i to u situacijama kad je dugo u jednom polozaju... Veoma mi je tesko da npr. cucnem, jer me tad bas boli. Ne znam kako bih konkretno opisala bol... desava se da ne mogu da zaspim jer cim iskrivim nogu u krevetu boli me...ranije se desavalo da npr. tokom gledanja filma u bioskopu osecam, blazu doduse, ali -bol u oba kolena...znaci u situacijama kad ne mogu bas da pomeram noge, da se istegnem...to mi je smetalo.
SAd sam u drugom stanju pa se plasim dobijanja kilograma, jer mislim da ce negativno uticati na postojece stanje.... ??
O cemu moze da se radi?
(Posao koji radim je vezan za sedenje za kompjuterom...ne treniram vec godinama nista...izuzev sto veoma cesto setam...to je sve. Sad se desi da me posle duze setnje boli koleno...a ja bas pomislim pomoci ce setnja, kad ono JOK! :)

Hvala

:o
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako sam dobro razumeo Vas boli koleno samo u narocitim polozajima jel' tako? Tu bi trebalo uraditi RTG snimak oba kolena, ali ce to morati da priceka do iza porodjaja. Za sada mozete da uzimate nesto protiv bolova, narocito ako ste presli prvi trimestar trudnoce, najbolje Paracetamol. Meni ovo iskreno receno lici na upalu hrskavice kolena, osteohondritis, ali bez RTG snimka i pregleda, svaka prica je samo puko nagadjanje. Terapina je analgoantiflogistika, sto ce reci izbegavanje polozaja u kojem imate tegobe, kao i uzimanje lekova protiv bolova, i nakon trudnoce i isptitivanja ako se pokaze da je ovo sto sumnjam, lekovi koji obnavljaju hrskavicu, a to su preparati na bazi glikozamin-glikana i hondroitin-sulfata.
Sve najbolje.
Sanja.V
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2007 12:12 am

Post od Sanja.V »

Hvala Vam puno na odgovoru,
a i znaci mi sto sam cula da trenutno ne mogu da resavam taj problem...ja sam vec planirala da idem kod lek. opste prakse, pa dalje gde treba...a to je poprilicno maltretiranja sada....pored vec redovnih odlazaka kod lekara, vadjenja krvi, ultrazvuka i svega oko trudnoce...

Hmmm...sta god da je...resivo je. :)
A i utesili ste me, jer mi ne zvuci strasno, ni moguca dijagnoza ni terapija.

Hvala jos jednom.
Pozdrav.
Odgovori