Krema za vlazenje (moisturizer)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Helix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 23, 2007 3:27 pm

Krema za vlazenje (moisturizer)

Post od Helix »

Dakle imam masnu kozu, koja se u toku dana uzasno umasti pogotovu celo i deo oko nosa, medjutim posle pranja koza je izuzetno suva, zategnuta , nekad se i peruta...Ponekad je toliko lose da ne znam da li je gore kad je masna ili kada je sva isusena i sa onim linijicama kao bore da imam...

Na internetu sam nasao neke kreme koje se preporucuju medjutim na nasem trzistu to nije moguce naci...

Uglavnom sve sto je bar malo masno mi jos vise masti lice i ne prija nikako... (npr. Eucerin dry skin relief)
Takodje sam probao i apaisac, doduse nije kao onaj sa slike vec je bi drugaciji i na njemu je pisalo biorge ali su me ubedjivali da je to to... On je takodje bio previse masan...

Dalje...koristio sam Vichy normaderm dnevnu kremu...koja ima onaj mat efekat, ne masti uopste i prilicno dobro hidrira i Garnier pure obicnu vlazecu kremu koja je uglavnom slicna kao vichy samo nesto bolje upija masnocu i lice je nekako bolje upije...

Problem kod ove dve kreme bio je sto imam utisak kao da imam masku preko lice...sto je ipak bolje nego ona preterana masnoca...ali ipak...

Da li imate neki savet ? Ove dve poslednje sam koristio odavno i razmisljam da se vratim njima...ali u zadnje vreme sam o vichy-ju slusao sve nesto lose tako da bih probao neku drugu pre toga...

Hvala
Helix
Novi član
Novi član

Post od Helix »

Da li je moguce da ovde niko ne koristi kremu za lice kao dodatak tretmanu protiv akni ???
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ja za hidrataciju lica koristim sebamed visio hydro gel, vlazi kozu i sastav mu je obecavajuc (a nije skup :) ). Uzgred, bilo je vec reci o tome...
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Nesto od proizvoda firme „L'Occitane“ ce ti sigurno resiti problem. (www.occitane.com)

Svrati do njihovih prodavnica u Beogradu:
- Cara Urosa 6 (2621-340)
- TC Milenijum (Knez Mihailova 21 (3288-004)
- Bulevar Kralja Aleksandra 61 (3233-450)

Raspitaj se sta bi bilo najbolje za tebe. Devojke koje prodaju su veoma dobro upucene u proizvode koje imaju (sto je za trziste u Srbiji retkost), a dobices i uzorke. Predlazem da podjes od prodavnice u C. Urosa, jer oni sve prvo dobijaju.

Dobar moisturizing efekat imaju kreme od maslinovog lisca, kao i one koje sadrze shea butter.

Ukoliko imas problema sa suvom kozom, izbegavaj proizvode koji imaju glicerin.

Njihovi proizvodi nisu jeftini, ali kada ih probas, uverices se i zasto je to tako. Ne kaze se dzabe: Koliko para, toliko i muzike.

Naravno, postoji jedan „mali problem“. Velika je verovatnoca, da se kasnije neces zaustaviti samo na jednom proizvodu. Devojka koja je juce bila u prodavnici, ostavila im je 14.000 din. Neko ko nije zadovoljan, ne bi ostavio 185 e.

Pozdrav!
mr M.
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

pozdrav svima... i mene muchi slichan problem... imam jako masnu kozu sklonu aknama, i cuo sam od nekoliko dermatologa da i mi sa masnom kozom moramo obavezno da koristimo nesto za hidrataciju koze sto ja nisam radio... probao sam pre par meseci apaisak ali i kao i Helixu i meni je bio jako mastan...probao sam i sebamed visio hydro gel ali nisam bio siguran da li je komedogen (da li zapusava pore) pa sam ga nakon par stavljanja batalio...

e sad... da li znate iz sopstvenog iskustva ili iz iskustva drugih neko lagano sredstvo (gel, emulziju, kremu, itd) za hidrataciju jako, jako masne koze... chitao sam o avene proizvodima, zatim, o proizvodima francuske kuce academie ali nisam siguran shta je najbolje za moj problem a ne bih zeleo da nekim kremama zapusim pore i iziritiram ionako masnu kozu...

pozdrav i hvala svima
Helix
Novi član
Novi član

Post od Helix »

Jel si ovaj koristio http://www.sebamed.com/index.php?id=2165&L=1 ?

Da li je bio masan ili ne ?

Ja razmisljam da uzmem nesto od sebameda posto su prilicno blagi , a meni to odgovara...
mama-bu2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mama-bu2 »

Meni koza pokazuje iste simptome kao tvoja, ali ja sam svoj problem resila sa kremom KORFF HIDRAENERGY - ekstra je sve najbolje
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

Helix napisao:Jel si ovaj koristio http://www.sebamed.com/index.php?id=2165&L=1 ?

Da li je bio masan ili ne ?

Ja razmisljam da uzmem nesto od sebameda posto su prilicno blagi , a meni to odgovara...
da, taj... nije mastan jer je u pitanju gel... i deluje dosta lagano ali nisam siguran da li je komedogen, tj da li zapusava pore, jer ako zapusava onda bi mogao da napravi vise stete nego koristi...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Koliko ja znam Sebamed spada u medicinsku kozmetiku, a takva kozmetika nije komedogena.
Odgovori