(pre nego li izlozim problem da naponem da sam iscitao sve i da nisam nasao slicnu temu)
Ovako to ide...
Imao sam 20kg vishka.
Poceo sam da drzim (ublazenu verziju) proteinske djete. I uz to da pokushavam ubrzavanje metabolizma (koji je spor do neverovanja).
Znaci 4 do 5 malih obroka, obavezan dorucak kada ustanem, skoro svako vece fizicka aktivnost (4 km polu-brzog do brzog trcanja + vezbice pola sata posle toga), izbacen junk fud, izbaceni sokovi, vrlo malo slatkog, dosta proteina – piletina, curetina, riba (vrlo malo jaja i svinjskog mesa).
Znaci sve kako treba (ili kako sam ja bar doznao da treba).
Za 2 meseca sam skinuo 13kg I 15cm struka.
I sve je odjednom stalo! Vec tri nedelje. Ni makac. Ni grama ni centimetra.
A viska ima jos.
Jasno mi je da se ti poslednji kilogrami skidaju najteze, ali 3 nedelje ni najamnjeg pomaka a sve radim kao pre- nije mi jasno.
Ima neko ideju u cemu je stvar?
Nije mi jasno gde gresim- molim za pomoc :)
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 10, 2007 10:40 pm
Pokušaj, ukoliko nisi, da koristiš mlečne proizvode niske kalorijske vrednosti, užine neka ti budu voće najviše do 200 gr. i nikako voće posle 15 časova. Vodi računa da večera bude proteinska - salate, mladi neslani sir, parče mesa, jogurt , naravno ne sve zajedno već kombinuj po želji, ne prženo, ne slano
.Nikako nemoj da odustaneš iako ti se verovatno organizam adaptirao na unos hrane i fizičke aktivnosti. Pokušaj da povećaš fizičku aktivnost - trči 6 km. 

moras da shvatis sledece:
kada smrsas tako veliki broj kilograma u tvom slucaju 13, sada imas novo telo. ocisceno od lose ishrane i materija. sada je telo zdravije i mrsavije. to je vec uspeh. a ako hoces jos da smrsas, moras da znas da, sto si mrsaviji, sve je teze da skines kilograme. jer je telu potrebno sve vise napora da bi smrsalo. kada si imao 20 kilograma viska, nisi sigurno imao ni redovnu fizicku aktivnost. zato je telo, kada si krenuo sa udarnim tempom skidanja i vezbanja, brzo reagovalo i promenilo se.
Sada je ovo sto sada imas, pocetna stanica za mrsavljenje.
odavde sada pocinjes. sto znaci da ti treba mnogo vise truda, mnogo vise riguroznije ishrane, i povecavanje vezbi da bi nastavio sa mrsavljenjem, jer je na napor koji si do sada diktirao telu, standardan za njega, naviklo je i odgovara mu, zato ne gubis kilograme.
moj savet : povecaj treninge, pij dosta tecnosti, a hrani se kao sto si do sada, ili se posavetuj sa nekim nutricionistom, oko hrane.
nije lose da pogledas na netu, ishrana po krvnim grupama dosta ima smisla. ili vec nadji dijetu koja ti odgovara.
ali recept za uspeh samo vise aktivnosti nego ranije i bice sve ok!
srecno
kada smrsas tako veliki broj kilograma u tvom slucaju 13, sada imas novo telo. ocisceno od lose ishrane i materija. sada je telo zdravije i mrsavije. to je vec uspeh. a ako hoces jos da smrsas, moras da znas da, sto si mrsaviji, sve je teze da skines kilograme. jer je telu potrebno sve vise napora da bi smrsalo. kada si imao 20 kilograma viska, nisi sigurno imao ni redovnu fizicku aktivnost. zato je telo, kada si krenuo sa udarnim tempom skidanja i vezbanja, brzo reagovalo i promenilo se.
Sada je ovo sto sada imas, pocetna stanica za mrsavljenje.
odavde sada pocinjes. sto znaci da ti treba mnogo vise truda, mnogo vise riguroznije ishrane, i povecavanje vezbi da bi nastavio sa mrsavljenjem, jer je na napor koji si do sada diktirao telu, standardan za njega, naviklo je i odgovara mu, zato ne gubis kilograme.
moj savet : povecaj treninge, pij dosta tecnosti, a hrani se kao sto si do sada, ili se posavetuj sa nekim nutricionistom, oko hrane.
nije lose da pogledas na netu, ishrana po krvnim grupama dosta ima smisla. ili vec nadji dijetu koja ti odgovara.
ali recept za uspeh samo vise aktivnosti nego ranije i bice sve ok!

srecno
-
- Novi član
(posle dosta vremena)
Hvala ljudi
To što ste rekli je bilo potpuno logično (novo telo- nova pravila). Sada uviđam.
I evo otišlo je još 3kg (ali za 6 nedelja).
Nego, Anice ovo za proteinsku veceru i voce ne posle 15 nisam znao. Voce zbog shecera, jel tako? A zahto bash proteini za veceru?
I da, po tim dijetama za krvne grupe, ja bih kao A trebao da se manem mesa. A zivot bi onda imao mnogo manje smisla
Hvala ljudi

To što ste rekli je bilo potpuno logično (novo telo- nova pravila). Sada uviđam.
I evo otišlo je još 3kg (ali za 6 nedelja).
Nego, Anice ovo za proteinsku veceru i voce ne posle 15 nisam znao. Voce zbog shecera, jel tako? A zahto bash proteini za veceru?
I da, po tim dijetama za krvne grupe, ja bih kao A trebao da se manem mesa. A zivot bi onda imao mnogo manje smisla

Mozda ovo moze pomoci, meni bar jeste, jer je sve zaista lepo objasnjeno:
http://www.ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=4289
http://www.ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=3796
http://www.ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=4289
http://www.ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=3796
-
- Novi član