Ne znam vise zaista sta da radim. Imala sam nekoliko puta infekcije mokracnih kanala, bila na dosta jakim antibioticima (u Americi sam i davali su mi Cipro 700mg dva puta dnevno). Posle toga sam pila razne homeopatske lekove, vrsila malu nuzdu posle svakog seksualnog odnosa (inace sam udata i vec godinama imam istog partnera), i nije se vise pojavljivalo.
Medjutim, u poslednjih godinu dana sam pocela otprilike na svakih par nedelja da dobijem identicne simptome: peckanje pa posle i ostra bol pri vrsenju male nuzde, nekad i kao krvavi koncici koji se vide na papiru kada se obrisem, cest nagon za mokrenjem, itd. Kad sam otisla kod lekara test je pokazao da nemam infekciju i ovi simptomi se povukli posle dva-tri (paklena) dana. Opet sam krenula sa uvinim cajem, cranberry sokom, sve sto sam cula da moze biti korisno, ali se situacija ne menja. I svaki put je nalaz isti - u mokraci ima malo proteina (valjda to znaci krvi) ali nema infekcije.
Nemam osiguranje i pokusavam da nesto resim sama pre nego sto krenem po lekarima i da mi kazu posle par hiljada dolara da nemaju pojma sta je.
Da li je neko imao ovakvo iskustvo? Sta je pomoglo? Sta moze biti u pitanju??
Hvala vam unapred na odgovorima.
Simptomi kao infekcija a test negativan
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Najverovatnije je da imas pesak u bubrezima koji sada izlazi.Prolazeci kroz mokracne kanale on ih grebucka i otuda bol,peckanje,nagon na cesto mokrenje uz izmokravanje par kapi krvavog urina.
Resenje za to bi bilo : sto vise tecnosti(3-4 l),zagrevanje predela bubrega,lekovi protiv bolova i lekovi za izbacivanje peska (to su biljni preparati).
Medjutim,pre svega savetujem da se uradi EHO urotrakta gde ce se moci potvrditi,dopuniti ili opovrgnuti dijagnoza koju sam ja samo pretpostavila.
Resenje za to bi bilo : sto vise tecnosti(3-4 l),zagrevanje predela bubrega,lekovi protiv bolova i lekovi za izbacivanje peska (to su biljni preparati).
Medjutim,pre svega savetujem da se uradi EHO urotrakta gde ce se moci potvrditi,dopuniti ili opovrgnuti dijagnoza koju sam ja samo pretpostavila.
Hvala!! Prosto ne mogu da verujem da je to u pitanju jer sam uvek mislila da imam nizak prag boli a da kamen i pesak bole mnogo jace od ovoga. Ima li nesto osim biljnog caja sto treba da se pije? Da li neko zna kako se kaze taj pregled na engleskom? (Eho) I da, da li je to povezano sa tim infekcijama koje sam imala?
(izvinite na gomili pitanja)
(izvinite na gomili pitanja)
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne znam za inostrano trziste ali ovde postoje jedne perlice koje se zovu Rowatinex.Ti mozes da kupis bilo koji preparat koji sluzi za izbacivanje peska ili rastapanje kamena ali je tecnost najvaznija !
EHO je ustvari ultrazvuk (bubrega u ovom slucaju) a na engleskom je verovatno ULTRASOUND ili ULTRASONOGRAPHY ,probaj i jedno i drugo.
Pesak u vecini slucajeva i jeste pracen cestim urinarnim infekcijama.
EHO je ustvari ultrazvuk (bubrega u ovom slucaju) a na engleskom je verovatno ULTRASOUND ili ULTRASONOGRAPHY ,probaj i jedno i drugo.
Pesak u vecini slucajeva i jeste pracen cestim urinarnim infekcijama.