Mladeži i solarijum

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mladeži i solarijum

Post od iva015 »

Da li ima neko od vas losa iskustva sa solarijumom po pitanju mladeza?Ja ga koristim redovno,vec 2 godine ali samo 2 puta nedeljno,onaj turbo,po 9 minuta.Inace,imam jako velike mladeze po ledjima koji me povremeno svrbe a jedan sam cak i ogulila (u zanosu strasti :oops: :lol: )ali mi on opet porastao,tako da mislim da su povrsinski tj.da nemaju dubok koren.Sta vi mislite o tome?
mala garava
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Stvarno nisam ni kompetentna ,ni sta ja znam sta......

...ali samo 2 godine po samo 2 puta nedeljno...........

...nisi nikad pomislila da je SAMO 2 puta nedeljno malo mnogo ??? :o

Inace , koliko ja znam..na solarijum treba ici redovno svaki drugi dan (u 1 nedelji) dok se ne dobije zeljena boja...a zatim tu istu boju odrzavati sa 2 puta mesecno .

Ali boze moj....mozda su me pogresno informisali

Puno srece
iva015
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva015 »

pa,ovako,hvala cicamaco sto si se javila,znam i ja za tu formulu ali ja pobelim i posle 7 dana a kamoli mesec,zato jer mi je koza jako svetla ali brzo crni i ne gori.jeste cudan tip ali tako je,a ja sam apsolutno zavisna od tamnog tena jer mi je kosa tamnosmedja pa kad sam bela izgledam ko duh :x
samo se brinem za ove mladeze,jbg
mala garava
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

draga iva,

Ne znam ni jednog dermatologa koji bi ti preporucio solarijum. Posebno ne tebi sa puno mladeza. I solarijum i i prekomerno izlaganje suncu stvarno su neprijatelji br. 1 za kozu. I dalje se misli da je solarijum zaista bezbedan, ali to apsolutno nije istina.

Ja bih te ipak posavetovala da odes kod dermatologa na dermoskopski pregled mladeža. A solarijum bih sigurno zamenila nekom drugom metodom samopotamnjivanja.
iva015
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva015 »

imam 3 bas ogromna na ledjima,i jedan od njih sam vec gulila ali on uvek poraste opet,i bas zato mislim da su povrsinski jer su oni opasni valjda sa nekim korenom,a inace dosta malih po telu
ipak,hvala na savetima
samo da se nakanim jer sa po pitanju lekara i pregleda bas nemarna :evil:
mala garava
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

I ja bih ti predlozila ovo isto sto i Andjela...
Zar ti ne bi bilo bolje da koristis neke kreme za samopotamnjivanje ili neku drugu metodu?Mislim da je i par meseci koriscenja solarijuma preterano,a kamoli 2 godine...
Pa ti si mlada,razmisljas li kakva ce ti koza biti za par godina?Zar ne primecujes sama da ti je koza posle solarijuma uzasno suva i da pod dejstvom solarijuma ubrzano stari...
Ako vec moras da ides,svedi to na najmanju mogucu meru....
Jer i sunce je stetno,ali bar ima omotac koji nas stiti od UV zraka,dok smo u solarijumu direktno izlozeni istim...!

Pozdrav!
iva015
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva015 »

Da,koza mi je uzasno suva postala,a posle kvarcovanja mi se vidi svaka flekica i sva se zajapurim i uzasno me zateze.Stavljam ja na lice kremu za potamnjivanje,onu malu nivea,i ok je ali mi po telu nista ne odgovara.Ne znam ni sama sta nisam probala i sve mi ostavlja fleke,narocito po kolenima i laktovima.A air brush?Znate li nesto vise?Kakva su iskustva?Koliko traje boja?Kakave su cene?
Jbg,ne bih zelela da izgledam za par godina kao babac,ali opet.....jednostavno se ne osecam dobro kad sam bela,a preparati za tamnjenje su zamorni i kratkotrajni.Dakle,cure,pomozite....
ja sam jednostavno zavisna od tamnog tena i cini mi se da sam svaki put sve manje zadovoljna postignutom bojom.
dakle,AIRBRUSH???????Slusam vas
mala garava
tanja zivkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:53 pm

za ivu

Post od tanja zivkovic »

hvala na savetu .pojma nisam imala da moze biti na nervnoj bazi.a ja bila napeta sve vreme zbog ispita.sad tek vidim da ima smisla sve to.hvala jos jednom ,inace sam veliki hipohonder pa pomisljam na najgore kao na primer rak koze i tome slicno.pozdrav
iva015
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva015 »

A na sta to Tanja mislis da je na nervnoj bazi?
mala garava
Odgovori