Bila sam na MR, pa mi nije jasno sta znaci moj nalaz. Molila bih da mi neko pomogne ako moze. Nalaz je sledeci:
MR PREGLED UKAZUJE NA DORZOLATERALNU PROTRUZIJU IV DISKUSA L4-L5, PARAMEDIJALNO LEVO, SREDNJE-TESKOG STEPENA, NA DISKOPATIJE L3-L4 I L5-S1, KAO I NA DEGENERATIVNE PROMENE PRSLJENSKIH TELA I IV ZGLOBOVA.
Dijagnoza: Protrusio disci IV dorsolateralis L4-L5 I sin gr intermedius. Polydiscopathia. Spondylosis lumbal.
Hvala unapred!
MR nalaz
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ovaj nalaz znachi da Vam se medjuprsljenski disk izmedju cetvrtog i petog slabinskog prsljena da kazemo pomerio, i ulazi malo u kicmeni kanal i pritiska strukture koje se tu nalaze, pre svega zivce. To opet izaziva druge tegobe, kao sto su pre svega bolovi i razni vidovi trnjenja, nize od mesta lezije.
Ovo nadalje nije ortopedska nego neurohirurska stvar, tako da preporucujem da se javite neurohirurgu oko daljeg tretmana. Hirurska opcija takodje nije iskljucena.
Ovo nadalje nije ortopedska nego neurohirurska stvar, tako da preporucujem da se javite neurohirurgu oko daljeg tretmana. Hirurska opcija takodje nije iskljucena.
Sve najbolje.