MR nalaz

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
alexxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 11:31 am

MR nalaz

Post od alexxx »

Bila sam na MR, pa mi nije jasno sta znaci moj nalaz. Molila bih da mi neko pomogne ako moze. Nalaz je sledeci:

MR PREGLED UKAZUJE NA DORZOLATERALNU PROTRUZIJU IV DISKUSA L4-L5, PARAMEDIJALNO LEVO, SREDNJE-TESKOG STEPENA, NA DISKOPATIJE L3-L4 I L5-S1, KAO I NA DEGENERATIVNE PROMENE PRSLJENSKIH TELA I IV ZGLOBOVA.

Dijagnoza: Protrusio disci IV dorsolateralis L4-L5 I sin gr intermedius. Polydiscopathia. Spondylosis lumbal.

Hvala unapred!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Ovaj nalaz znachi da Vam se medjuprsljenski disk izmedju cetvrtog i petog slabinskog prsljena da kazemo pomerio, i ulazi malo u kicmeni kanal i pritiska strukture koje se tu nalaze, pre svega zivce. To opet izaziva druge tegobe, kao sto su pre svega bolovi i razni vidovi trnjenja, nize od mesta lezije.
Ovo nadalje nije ortopedska nego neurohirurska stvar, tako da preporucujem da se javite neurohirurgu oko daljeg tretmana. Hirurska opcija takodje nije iskljucena.
Sve najbolje.
alexxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 11:31 am

Post od alexxx »

Hvala, puno ste mi pomogli!
Odgovori