Interesuje me koliko eventualni stresovi tokom cele trudnoce uticu na psihicko i fizicko zdravlje bebe?
Hvala na odgovorima
Stresovi u trudnoci
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ne bih mnogo da pametujem, ali mislim da moze da utice mnogo. Dete sve oseca sto oseca i majka. Dete cuje otkucaje majcinog srca jacine usisivaca i zamisli koliko li tek bije kada si uznemirena, ono tada potpuno shvata da nesto nije u redu. Mnogo puta sam cula da iz takvih trudnoca izlaze plasljiva i nesigurna deca. Ja sam imala jednu veoma stresnu situaciju u osmom mesecu trudnoce i nakon toga dete se nije pomeralo vise od pola sata. Mislila sam da je sve gotovo ili da ce od mog straha ostati poremecena! Ali evo sada ima 7 meseci i polako se normalizuje, jer je kao mala beba bila jako uznemirena i plasljiva. Reagovala je na svaki sum, stalno se strecala i kada bi plakala to bi bilo vristanje dok ne izgubi dah. I jos nesto, mnogo je vezana za mene...I ja iskreno verujem da je sve to posledica prozivljenog stresa u trudnoci.
Eto toliko...
Pozdrav!
Eto toliko...
Pozdrav!
Alexandra, hvala na odgovoru! Da,tako nesto sam i pretpostavljala da moze da se desi
Ja sam sad u 38-oj nedelji trudnoce i strahujem jer sam tokom cele trudnoce imala stresne situacije. Naravno, i po ovom pitanju su misljenja oprecna...cak mi je i moj ginekolog rekao da to ne moze da ostavi traga na bebu!?! Videcemo!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Čuvaj se i izbegavaj stresne situacije koliko god možeš, ali nije strašno po bebu ako se i desi pokoji stres ili neka neprijatna situacija, to je ipak period od 9 meseci i ne možemo baš stalno da budemo bezbrižni.
Ono što je bitnije od samog stesa je da ne posegneš za nekim sredstvom za smirenje tipa bensendin kada do njega dođe.
Ono što je bitnije od samog stesa je da ne posegneš za nekim sredstvom za smirenje tipa bensendin kada do njega dođe.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja ih skoro nikada u životu nisam koristila, samo ponekad, pred prijemni znam da sam popila.
I onda, stresovi kao nikada do tada, popijem ja bensendin, nakon nekoliko dana saznam da sam trudna.
Uz to sam u tom periodu i pila velike količine alkohola, jer nisam znala da sam trudna!!!
Posle sam prestala ali me bilo mnogo strah zbog ranije, i hvala Bogu super bebica
Opusti se, bebe su žilava bića ako su u samom startu Ok.
I onda, stresovi kao nikada do tada, popijem ja bensendin, nakon nekoliko dana saznam da sam trudna.
Uz to sam u tom periodu i pila velike količine alkohola, jer nisam znala da sam trudna!!!
Posle sam prestala ali me bilo mnogo strah zbog ranije, i hvala Bogu super bebica

Opusti se, bebe su žilava bića ako su u samom startu Ok.