Krvna slika

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
HYANA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Krvna slika

Post od HYANA »

creatinin 49
asat 39
alat 51
trigliceridi 1, 81

Sve ostalo je u savrsenom redu molila bih Vas ako bi ste mi rekli koliko je ozbiljna situacija vezana za trigliceride
Unaprijed zahvalna
I was loving you like a child,
All the time you were smiling
The same smile....
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Cao,

napisi koje su referentne vrednosti laboratorije u kojoj su radjeni nalazi, radi boljeg tumacenja.

Da li si u skorije vreme konzumirala alkohol, gazirana pica ili antibiotike??!!

Pozz, majja :wink:
HYANA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od HYANA »

E ovako:

creatinin 50 - 130
asat 0 - 31
alat 0 - 32
trigliceridi 0.60 - 1.70

Alkohol konzumiram mozda jednom nedeljno i to je minimalna kolicina,cigarete jesam :D, slatkishe ne volim pretjerano, gazirana pica ne volim, tjesteninu i przeno obozavam, od jaja sam zavisna :)
The same smile....
HYANA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od HYANA »

e da i antibiotike prije analize nisam, jedina tableta koju pijem je protiv bolova u glavi a to je nimulid i nista vise. Da li je stvarno moguce da ne mogu dobiti tablete za kontracepciju zbog ovakvih triglicerida, ako jeste, za koliko moram da ih smanjim..... hvala :lol:
The same smile....
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Iskreno, ovo uopste nisu tako visoki trigliceridi, farmaceutska industrija utice na stalna smanjena "rizicnih gornjih vrednosti". realno, trigliceridi do 2,1 nisu strasni. Malo uvecanje jedne od transaminaza nije opasno, izbegavajte alkohol, gazirana pica, konzerviranu hranu, masna jela, naravno... Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

HYANA napisao:e da i antibiotike prije analize nisam, jedina tableta koju pijem je protiv bolova u glavi a to je nimulid i nista vise. Da li je stvarno moguce da ne mogu dobiti tablete za kontracepciju zbog ovakvih triglicerida, ako jeste, za koliko moram da ih smanjim..... hvala :lol:
Da sam na tvom mestu, ja ne bih uzlimala pilule. Transaminaze znaju da skoce jos vise od njih, a to znaci da bi jetra bila preopterecena.

Pilule mogu nepovoljno da uticu na srce i krvne sudove (uzmi u apoteci bilo koje pilule, ja sam uzela Jeanine, i tamo procitaj upuststvo iz kutije, ima mala knjizica u kutiji, pa vidi za koje je sve organe pilula stetna, tj. moze da bude stetna).

Pozdrav, majja :wink:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

HYANA, koliko cesto uzimas Nimulid? Taj lek nije bezazlen, narocito za jetru...
Odgovori