Kondilomi

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Zaključana tema
beogradjanin1234
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 03, 2007 10:55 pm

Kondilomi

Post od beogradjanin1234 »

DA li neko moze da mi kaze kako se otkrivau kondilomi kod muskaraca?

U brisu mi pise "izolovana saprofilna flora" ? I doktor je reko da je sve u redu...
Imam nevericu? Sta vi mislite?
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Ako je radjen stand. bris uretre, i u njemu izolovana saprofitna flora, onda je ok.. Mada to jos ne govori da li je sve bas ok jer postoje i mikro org. koji nisu vidljivi u tom brisu. A osim toga i ta saprofit. flora moze da bude podivljala flora, tj. taj bris ne govori koliko je ima, sto moze da izazove neke manje vise neugodne probleme. Kondilomi su pak ocigledni, u obliku su rana koje se formiraju na ili oko penisa ili vagine, i u obliku cvorova nepravilnih ili loptastih oblika od nekoliko mm pa do reda jednog cm. Karakteristicnog su oblika, a mogu biti i u ustima, u zavisnosti da li je agens dosao u kontakt sa sluznicom usta. Izlecivi su. Ako sumnjas na njih popricaj sa svojim lekarom, da uradis jos neki test u nekoj drugoj ustanovi ili da obavis pregled kod drugog specijaliste.

Nisam siguran, da li ima mesta neverici ako nema vidljivih promena na genitaliji? Nek to odgovori neko ako zna?

Pozdrav!
Zaključana tema