HOMEOPATIJA

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2005 11:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

HOMEOPATIJA

Post od jel »

Iskreno-

razočarana u neuspešnost lečenja moje asme kod pulmologa (raznih), probala sam sa homeopatijom
rezultati odlični!
posle sam niz nekih sitnica problema uspela da rešim, takođe homeopatijom
porođaj i oporavak od porođaja, problemi sa upalama grudi usled nadolazaka mleka itd
inače, ja sam veoma sumnjičava i ne verujem travarima...

u svakom slučaju
moja beba, iako je još dojim (godinu dana i nameravam još godinu) se razboljeva - imala je jedan bronhiolitis letos i sad opet. Lekari daju sirupe za kašalj, Claritin (na kome piše tek od 2.god) itd.
verovatno ću je odvesti kod homeopata.

Da li neko ima iskustva sa lečenjem dece homeopatijom?
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Sto se sirupa tice, mislim da nisu bas najbolja stvar za decu. Bar pedijatri kod kojih svoje dete vodim, imaju to misljenje. Jedini sirup koji sam dala detetu jednom u zivotu, kada je kasljao dva dana zbog nekog virusa je dr Theiss. Ne sadrzi secer, niti vestacke boje. Smiruje kasalj, pravljen je od ulja pitome nane i bokvice. Sto se homeopatije tice, odlicna je, ali ne znam kako se tretira dete od dve godine.
jel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2005 11:37 pm

Post od jel »

Navodno, za razliku od ovih klasičnih lekova. koji se i ne preporučuju bebama, trudnicama, dojiljama
homeopatija, na bazi prirode funkcioniše. Tako sam čitala...

probaćemo
i javićemo vam utiske

Eto, baš bih volela da ako je neko imao iskustva sa ovim da mi se javi...
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Post od Alexandra »

Eto bas i meni treba neka takva informacija. Moj sincic (8 meseci) je trenutno bolestan(slinav, kasljuca, crveno grlo i tako to, srecom bez temperature) i evo vec 6 dan. Danas smo ponovo isli kod lekara, oni mu promenili sirup, a ja bih stvarno volela da ih on nikada ne koristi. Ja kada sam bolesna, pojedem tri kila voca(kivi, limun, pomarandze) i sutradan mi je bolje, ali njemu to ne mogu da dam, pa zato ako imate neki savet - pomagajte. Kupila sam i pumpicu za nos, ali on vristi svaki put kada pokusam da mu bilo sta izvucem iz nosa ili stavim kapi za nos, tako da ga jos vise grebe grlo posle plakanja. U nosic mu stavljam samo fizioloski, ali ne pomaze bas puno. Prihvatam sve samo da je prirodno!
sprle
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 2:39 am

Post od sprle »

Probaj u nosic da mu stavljas Marisol ( rastvor morske vode ), bolje je od fizioloskog i primerenije bebama. Sirup je ( po meni ) odlican taj Dr Theiss, jer je prirodan. Digni ga na jastuk, da spava u maltene polusedecm polozaju, da mu se ne sliva iz nosa.
Zoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm

Post od Zoca »

Moj mladji sin dobije svake zime(par puta) kijavicu i pocne da kasljuca sto se sve kasnije pretvori u upalu srednjeg uha.Pili smo jedne zime povezano tri razlicita antibiotika i na kraju mi je apotekar preporucio homeopatske globule i kad primetim da rame privlaci uvetu,jer ga uvo boli odmah mu dam dozu kuglica i evo vec dve zime prolazimo bez antibiotika.Dva tri dana kuglice i sve je proslo!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ako beba od 1,5 god pocne sa homeopatskim lekovima za tezi oblik ekceme, kada treba ocekiavti prve rezultate?

Homeopatski lekovi su odredjeni, kao i specijalna ishrana, samo treba poceti sa tim lecenjem.
Ekcema je pocela od bebinog 2-gog meseca zivota, sto znaci da je u pitanju hronicna bolest i zato nas i zanima kada ocekivati prve rezultate lecenja (ako bude poboljsanja)?
pozdrav
Zoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm

Post od Zoca »

Moj sin je imao blazi oblik Neodermitisa,sa dijetom i homeopatijom smo se resili ekcema (do poslednje crvene tackice)posle 4 meseca.
Pocnite sto pre i puno uspeha.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Re: HOMEOPATIJA

Post od OljaA »

jel napisao: Lekari daju sirupe za kašalj, Claritin (na kome piše tek od 2.god) itd.
verovatno ću je odvesti kod homeopata.

Da li neko ima iskustva sa lečenjem dece homeopatijom?
Claritine nije sirup za kašalj, već za alergije.
I moja ćerka ga pije iako nema dve godine, svakog dana po 2ml dnevno, tako mi je rekla doktorka.

I ja bih moju odvela kod homeopate, ali ne znam da li ih ima u Nišu?
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Re: HOMEOPATIJA

Post od OljaA »

U svakom slučaju, mislim da su biljni preparati uvek bolji ako može bez klasičnih antibiotika.
jeja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:55 pm

Post od jeja1 »

I ja sam detetu davala Klaritin isto za alergiju.
Leti je imala jaku reakciju na ambroziju i homeopatskim lekovima smo to sredili,ja sam odusevljena.Isle smo i moja mama,tetka i ja i imamo dobra iskustva,cak je moja mama prestala da pije obicne lekove za srce,mnogo joj je bolje od homeopatije.
Pozdrav...
Odgovori