MRI Cervical & Thoracic spine,za dr Ivicu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
margy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 2:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

MRI Cervical & Thoracic spine,za dr Ivicu

Post od margy »

Molim vas da li mozete da mi objasnite nalaz MRI na kojem pise"tiny osteochondral bar at C5-6 level with no significant spinal stenosis or neural foraminal narrowing".Zakazana je obavezna kontrola za 3 meseca.Da li ovo moze da bude uzrok mojih svakodnevnih jakih bolova u srednjem delu kicme koji ne prolazi ni uzimanjem ibruprofena???:(((
Hvala vam unapred na odgovoru.
Margy.
margy
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije dr ivica ali mislim da mogu i ja na ovo da odgovorim. Naime izgleda da imate neki hrskavicavi izrastaj u nivou 5. i 6. vratnog prsljena. Ne postoji neko znacajno suzenje kicmenog kanala kao ni otvora kroz koji izlaze kicmeni zivci. Teoretski ovo i jeste najverovatniji uzrok Vasih tegoba. Preporucio bih konsultaciju fizijatra i fizikalni tretman.
Sve najbolje.
margy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 2:22 am

za odgovor

Post od margy »

Puno vam hvala.
margy
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Hvala i molim pacijente da koriste savete i znanje kolege Miodraga, koji je svojom specijalizacijom sigurno komptentniji od mene za bolesti lokomotornog aparata. Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori