Svrab, crvenilo i perutanje potkolenice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
karbus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 12:54 pm

Svrab, crvenilo i perutanje potkolenice

Post od karbus »

Vec nekoliko meseci kako mi se na desnoj potkolenici pojavilo blago crvenilo sa svrabom koje je licilo na neku fleku.
Kako sam ranije imao probleme sa gljivicama, mazao sam Canesten, pa Whitheld mast, pa sinoderm i to se primetno zasusivalo pa opet svrbelo itd.
Trenutno, vec tri meseca ne mazem nista, povrsina zahvacena ovim se malo povecala (tri-cetiri centimetara), povremeno me svrbi i koza mi se peruta na tom mestu i izgleda kao blago smezurana.
Jedan doktor koji nije dermatolog mi je rekao da su to gljivice i da su u fazi smirivanja, ali to nesto dugo traje, i ne prolazi.
Cak mi i dlake na tom mestu opadaju ili su vrlo male.
Sta da koristim, jesu li to gljivice na sta sumnjam, i kako da izlecim ovo.
beba1976
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 10:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od beba1976 »

Probaj LAMISIL kremu,ona je jedina koja ubija gljivice.Imaš je u svim apotekama i cena je oko 400 din.,ali ti je za celokupnu terapiju koja traje 7 dana dovoljna samo jedna tuba.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Lamisil jeste dobar antimikotik (protiv gljivica), novije generacije i jeste efikasan. Vi ste već koristili antimikotike, Canesten i Witfild mast.
Mislim da je najbolje da posetite dermatologa, nego da napamet uzimate terapiju.
Odgovori