cervicobrachialgia - molim za savet lekara

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
anica62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 10:02 pm

cervicobrachialgia - molim za savet lekara

Post od anica62 »

Poštovani, moja kći koja ima 18 godina pre nekoliko dana je osetila jake bolove i trnjenje leve ruke (parestezije u levoj šaci). Nakon snimanja kičme lekar je upisao sledeću dijagnozu:hyperlordosis part.prox.vert cerv. Cervicobrachialgia 1.sin
K1.minimalna regresija simptoma.
Terapija:Tomasova meka kragna i dalje, movalis amp.15mg. 1x1 3 dana, nastaviti sa tbl.7 dana 1x1, Tetrazepam tbl.25 mg uveče Chimoral drag.3x2 Beviplex drg.3x1 vitamin C.
Veoma smo uplašeni kao roditelji, naročito nas brine ukupno stanje ali i količina lekova koju je dobila i posebno tetrazepam koji se tretira kao legalna droga. :( Da li biste učinili napor i pokušali da nam objasnite o čemu se radi, kakva je bolest u pitanju - mi nismo medicinski radnici i prilično smo zbunjeni. Šta Vi preporučujete da uradimo i kome da se obratimo?Kontaktirala sam danas Banjicu ali oni imaju termine tek od 9. marta. Plašimo se da nešto ne propustimotj. da ne izmakne kontroli jer kći očigledno trpi bolove.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Postovana,

razloga za neku veliku zabrinutost ipak nema, na svu srecu. Radi se o tome da Vasa kci ima malo vise zabacenu glavu unazad, i doslo je do jednog iskrivljenja vratne kicme put unazad. Verovatno je zbog ovoga doslo do lakog pritiska na zivce koji cine plexus brachialis, odnosno zivcani splet koji ozivcava ruku.
Terapija koja je prepisana je sasvim adekvatna, meka kragna za opustanje vratne muskulature, kao i lekovi protiv bolova, protiv misicnog spazma (pomenuti Tetrazepam) i protiv otoka (Chymoral). B i C vitamin koji su jos ukljuceni u terapiju su tu da "ojacaju" zahvacene nerve.
Budite bez brige, ovoje prolazno stanje, kad se tegobe povuku, trebalo bi da se odradi fizikalni tretman, i da kcerka redovno pocne da radi vezbe za kicmu. Ukoliko nije kontraindikovano (posavetujte se sa fizijatrom) mislim da bi joj plivanje najbolje pomoglo.
Sve najbolje.
anica62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 10:02 pm

Post od anica62 »

Hvala za uloženo vreme i brz i ljubazan odgovor. :D
Odgovori