Seboroični dermatitis

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Zaključana tema
mvujad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 10, 2005 10:12 am

Seboroični dermatitis

Post od mvujad »

Poštovani,

Iako je ova tema verovatno već izlizana što se tiče nekih, ja ipak moram da se istim povodom ponovo obratim. Nakon posete dermatologu pre par godina, u Klinici mi je konstatovan Seboreični dermatitis i prepisana upotreba SelSun-a 2,5% koji je u međuvremenu prestao da se proizvodi a njegov 1% naslednik kao i SelSun Blue mi ne pomažu. Naravno probao sam i neke druge preparate i šampone (Squaphane S, Kuth S+L, Mycoseb, Neutrogena T/Gel, Nivea Antidandruff itd.) pa sam čak mazao kožu glave sa Sinoderm gelom, ali avaj, sve bez ikakvog efekta.

Molim za pomoć jer mi je samo SelSun 2,5% pomagao pa ako možete da mi preporučite neki preparat koji bi mi pomogao bio bi više nego zahvalan.

Hvalna unapred!
mono
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 1:50 am

Post od mono »

da, ima tema na forumu ali se zagubila zbog neaktivnosti.

elem, ja sam koristio mycoseb za lice i squaphan protiv peruti skoro 6 meseci bez nekih rezultata. prestao sam da ih koristim pa sam presao na pranje lica sa sebamed sapunom, pa posle namazem kremu dr. wolf. rezultati su mi bolji nego sa prethodnom terapijom, ali naravno do potpunog izlecenja ko zna dal ce doci.
sada lice perem svaka 3-4 dana i ok je. vec peti dan koza pocne da se peruta... i tako u krug.
stereo
maruska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 15, 2007 3:09 pm

Post od maruska »

Na zalost, imam i ja seboreicni dermatitis vec 8 godina. Koristila sam razne preparate i ni jedan mi nije pomagao, sve dok mi kozni nije preporucio Sel Sun Blue i ja sam, iskreno, odusevljena sa njegovim ucinkom.
Koristim ga mesec dana i onda sam 4-5 meseci mirna, i za to vreme koristim neki blag sampon(npr Nivea za bebe), i cim se nesto iznerviram ili sam pod stresom, meni se to sve ponovo vrati, i onda ponovo mesec dana Sel Sun, i tako u krug....
Zanima me, da li ova bolest moze da se izleci!?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Moj momak 2 meseca koristi sampon i ampule iz rougj hair kolekcije, i koliko vidim zadovoljan je. A pre toga je koristio mycoseb sampon i tablete, sinoderm gel, i sta znam sta jos sve.
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

A sta je tacno Sel Sun Blue i kako se koristi?Ja koristim protiv peruti Alpecin ali ucinak je osrednji.Da li je neko probao Vichy protiv peruti?
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

Osim Mikoseba koji ste naveli i koji meni vise ne odgovara (posle duze upotrebe), kako se zovu ti samponi na bazi ....tih supstanci?
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

najbolji sampon je vichy,jeste skuplji al vredi
Zaključana tema