trebalo bi da izvadimo krv na penicilinske preparate, postoji verovatnoca da decak od 4 godine koji nikada nije probao penicilin bude alergican zato sto sam ja imala anafilakticki sok. na klinici u tirsovoj naravno nece da vas prime i da vam objasne sta i kako nego idite na torlak izvadite krv na lekove i dodjite sa rezultatima da radimo testove.
koje lekove kada ih ima preko 100000, znaju li oni da samo jedan kosta 2000 din.
sta mislite sta mi je najvaznije da uradim da dete skinem sa eritromicina i hemomicina.
pozdrav.
penicilin
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
I ja sam alergicna na penicilin (a moja mama je imala takodje anafilakticki sok), medjutim i moje dete je pilo amoxicilin.
Ali kad su mi preporucili injekcije prosli put kad je bila bolesna ipak smo je posle konsultacije s lekarom spricali longacef a ne penicilin, ali zato je dobila koprivnjacu kad smo joj dali cedax.
Zaista ne znam sta bih Vam rekla, to je uvek pitanje, alergija na bilo koji lek moze da se javi bilo kad, pri sebi uvek treba imati nesto npr. sirup Avil ukoliko dodje do neke reakcije.
Ali kad su mi preporucili injekcije prosli put kad je bila bolesna ipak smo je posle konsultacije s lekarom spricali longacef a ne penicilin, ali zato je dobila koprivnjacu kad smo joj dali cedax.
Zaista ne znam sta bih Vam rekla, to je uvek pitanje, alergija na bilo koji lek moze da se javi bilo kad, pri sebi uvek treba imati nesto npr. sirup Avil ukoliko dodje do neke reakcije.