Urtikarija?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Alexy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 11, 2006 10:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Urtikarija?

Post od Alexy »

Postovani, prilazem slike koznih promena na ruci moje majke, koja je jako tvrdoglava i odbija da ide lekaru. Jedva sam je namolila da mi dozvoli da joj slikam ruku.

http://img133.imageshack.us/img133/5977/img0114mx9.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/235/img0117of1.jpg

Do ovih promena je doslo u roku od 6-8 meseci, s tim sto je sve pocelo izmedju prevoja malog i domalog prsta, a zatim se postepeno sirilo. Ne pece je, ali je zato uzasno svrbi. Postoje periodi kada crvenilo potpuno nestane, ali je koza na tom delu i dalje gruba i periodi kada je koza na tom delu potpuno upaljena. Sumnjala sam da je to zbog deterdzenta za sudove, ali ipak mislim da nije to u pitanju.

Na svoju ruku ili na laicku preporuku prijatelja je koristila razne masti, koje su, cini mi se, pogorsale situaciju.

Molim Vas, da li mozete da mi kazete o cemu je rec i kako da je ubedim da odemo dermatologu? Mislim da je strah najveci faktor, koji je u tome i sprecava. Uslucaju da je ipak ne ubedim (a znajuci moju mamu tesko da cu uspeti, jer je jako tvrdoglava) da li mozete da mi preporucite neki lek koji bi joj mozda pomogao?

Unapred zahvalna,

zabrinuta :cry:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Naravno, kao i svaki specijalizant pun znanja, dr Optimista je postavio dijagnozu koja je 100% tacna (pozeleo bih srecu na specijalistickom, ali siguran sam da Vam sreca nije potrebna!). Na pozitivnoj listi lekova je Dactanol krem, treba mazati 2-3 puta dnevno, tako da se predje po 1cm i na zdravu kozu. Ovakve gljivicne promene su cesce kod osoba koje su u kontaktu sa domacim zivotinjama - svinjama, kucicima, mackama... Stalni kontakt sa deterdzentima moze da pogorsa stanje, jer menja - remeti pH vrednost koze i olaksava sirenje gljivica, koje napreduju tipicno u bedemastoj formaciji (ponekad se naziva i "herpes tonsurans"...).

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Alexy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 11, 2006 10:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

:D

Post od Alexy »

HVALA VAM PUNO!!!!

Probacemo sa daktanolom ili kansenom i javicu vam kako napreduje izlecenje!

:D :D :D :D
Odgovori