Hormonski status!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Scorpio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 2:49 pm

Hormonski status!

Post od Scorpio »

radio sam u Inepu hormoski status i otkrili povisen nivo FSh i Prolaktina
Fsh je 21,6 a ref vrednost je 15
Prol je 431 a ref vrednost je 200
Testo i Lh su ok
Interesuje me dali povecan broj tih hormona utice na jako los spermogram kojije vec isti 2 godine pored operacije varikohele i mesecima pijenja proxeeda i vitamina,minerala!
Hvala
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Scorpio evo ovako je to bilo kod mene :

Prvi put sam imao prolaktin 561 i na mestu gde piše njegova dozvoljena vrednost za muškarce je pisalo od 60-300 i to je kod mene precrtano i rukom napisano da je normalna vrednost 50-300.

Drugi put kada sam vadio hormonski status prolaktin je bio 570 i u tom nalazu je precrtano ono 60-300 i prepravljeno ručno na vrednost do 800.

Ako je tebi nešto posle ovoga jasno i meni je !!
Očigledno je neko u laboratoriji kada je unosio i prepravljao referentne vrednosti napravio grešku i doktor je ovaj poslednji nalaz prihvatio kao normalnu vrednost. Pokušavajući tebi da odgovorim sam primetio grešku kod mog nalaza. Očigledno da je normalna vrednost prolaktina 50-300.

Ono što su meni rekli je da FSH utiče na spermogram ali da prolaktin kod muškaraca bar za ovu vrednost kod mene i tebe nema nekog uticaja. Navodno bi prolaktin trebao da bude višestruko veći da bi smetao u produkciji spermatozioida.
Ajde sada da napomenem i ovo : moje trenutno stanje je azospermija i bilo je i kada sam vadio prvi hormonski nalaz. Posle toga sam dobio terapiju za obaranje prolaktina i to pogrešnu dozu jer sam trebao postepeno da je uvećavam a meni je data odjednom puna doza tako da sam posle par dana morao da prekinem sa terapijom jer sam počeo da haluciniram od tableta i kada sam posle nekog vremena uradio spermogram nadjeni su mi spermaozoidi. Sledeći moj spermogram je bio ponovo azospermija. Pre dve godine dakle pre početka moga lečenja sam imao oligospermiju.
Nakon operacije varikocele, biopsije oba testisa, obaranja prolaktina, primanja FSH hormonskih inekcija doveden sam u situaciju da sada nemam ni jedan spermaozoid.
Poslednje što mi je konstatovano je da imam klamidiju i to na moj zahtev a moralo je prvo biti ispitano upravo ovo pa tek onda ostalo i sada se lečim i od toga.
Nadam se da ćeš ti imati više sreće sa svojim urologom , iskreno se nadam jer moj je kao bio čuveni urolog, ustvari je još uvek za one koji ne znaju koji je genije !

Ajde pa ostani normalan !

Jadno i tužno !!!
Scorpio
Novi član
Novi član

Post od Scorpio »

http://www.inep.co.yu/analize/referentne.html
http://webcenter.health.webmd....e.com/hw/lab_tests/hw47630.asp
http://www.ttc.co.yu/muskiinfertilitet.html
tu imas referentne vrednosti
Koju terapiju si primao za obaranje fsh-a?
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Da se razumemo FSH mi je bio OK samo sam imao problem sa prolaktinom.
Za obaranje prolaktina sam pio Bromokriptin i zbog pogrešne doze sam morao da prekinem sa Bromokriptinom. Bilo je potrebno da se doza povećava postepeno a meni je urolog dao punu dozu odjednom. Nakon par dana počele su halucinacije i kao neko ljuljannje svega oko mene kao i veliki osip izmedju prepona kao i uvećani testisi. Da treba da se počne sa manjom dozom i da se ona povećava sam pročitao sa papirića koji ide uz lek ali na žalost bilo je kasno, terapiju sam morao da prekinem. Eto to je bila još jedna u nizu grešaka moga čuvenoga urologa !
Takodje sam se kod drugih doktora kasnije uverio da je doza morala biti postepena.
Nakon ove terapije koju sam prekinuo sam sačekao i odradio spermogram i nađeno mi je par spermatozoida potpuno normalne gradje.
U narednom spermogramu koji sam uradio nije nadjeno ništa tj. bila je azospermija !

Što se tiče FSH hormona pročitaj na poslednjem sajtu koji si prikačio njegovo dejstvo u slučaju kada je povećan.

Obrati pažnju kod kog urologa ideš i dobro se raspitaj pre toga kakav je doktor od drugih pacijenata ako možeš da dođeš to takve informacije. Na žalost ima svega, zbog hormonskih terapija koje mogu da ti trajno unište spermatogenezu zato ti govorim ovo vezano za urologe !

Lekari naknadno kažu , bar ovi kod kojih sam ja bio ovako :

Pa nemamo mi urologa koji se u stvari bavi ozbiljno sterilitetom, možda da pogledaš u nekom drugom gradu ili tako neke slične formulacije !

Pitam se ako čovek ne zna puno oko steriliteta što se onda petlja tamo gde mu nije mesto ! ( pretpostavljam da je odgovor - zbog novca ).

E, jadni smo mi kao narod a posebno kao ljudi ! :(
Scorpio
Novi član
Novi član

Post od Scorpio »

Ma procitao sam ja sve o povisenim vrednostima SQL i ne nogu verovati da kod nas u Vrscu uzimaju toliko puno para za "lecenje" od muskog steriliteta a ne posalju te na osnovne rutinske preglede u Beograd!
Tek sad na kraju urolog mi je rekao da odradim bris uretre pa da vidimo sta dalje!
mene nije sramota da pricam o problemu nimalo nego me je sramota sto urolozi me salju "vamo-tamo" jos malo pa ce na mars da nas salju jer oni "neznaju" sta dalje!
Pa sto onda radi u zdravstvu?
Jao pa kako sam glup pa mora neko u drzavnim klinikama da upucuje "klijente" u privatne ordinacije!
Dok ima ovaca bice i dzempera!
Zao mi je sto tvoj "urolog" sa vegeta diplomom nezna ni kako se daje Bromokriptin!
Iskreno receno o mojoj bolesti ako se tako moze nazvati kao i sve o njoj sam saznao putem interneta i raznoraznih foruma!
Posebno se mogu zahvaliti ZABRINUTOJ75 koja je sticajem tuznih okolnosti postala veci doktor nego doktor u bilo kojoj ustanovi gde idemo da se "lecimo"
Ja se sa ovim vec mucim 2,5 god a tapkam u mestu tj nikakav pomak nije bio kod mene, uprkos nepotrebnoj operaciji varikokele i pijenju mesecima razne vitamine i minerale kao i proxeed!
na kraju mi je jos prostalo da odradim bris uretre na hlamidije, mikroplazme i ureaplazme urealtikum, sto je po meni medju prvim analizama trebalo da se odradi kao i hormonski status!
ja se izvinjavam svim doktorima koji posteno i casno rade svoj posao jer nije Hipokrat bio glup i smislio onu njegovu zakletvu
Scorpio
Novi član
Novi član

Post od Scorpio »

Za one koje su zaboravili zakletvu:

.U času kada stupam među članove lekarske profesije
svečano obećavam da ću svoj život staviti u službu humanosti.
Prema svojim učiteljima sačuvacu dužnu zahvalnost i poštovanje.
Svoj poziv cu obavljati savesno i dostojanstveno.
Najveća briga ce mi biti zdravlje mog bolesnika.
Poštovaću tajne onoga ko mi se poveri.
Održavaću svim svojim silama čast i plemenite tradicije lekarskog zvanja.
Moje kolege ce biti braća.
U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene utacati nikakvi obziri,
vera, nacionalnost, rasa, politička ili klasna pripadnost.

Apsolutno ću postovati ljudski život od samog početka.
I pod pretnjom neću popustiti da se iskoriste moja medicinska znanja,
suprutna zakonima humanosti.
Ovo obećavam svečano, slobodno pozivajući se na svoju čast

SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Na žalost i kod mene se desio identičan slučaj. Test na klamidiju je dosao kao poslednji i to na moje insistiranje. Urolog je tvrdio da je nemam i jedva sam ga namolio da mi da uput za koji nisam ni znao da mi ne treba.
Ispostavilo se da je imam i to najmanje 10-12 godina. Svaki komentar je suvišan !!!

Ona njihova zakletva izgleda da prestaje da vazi odmah po zapošljavanju, čast pojedinim doktorima ali velika vecina je bas ovakva kao u mom i tvom slučaju.

Šta da ti kazem , sve si video !
Odgovori