Kao prvo , pozdrav svima na ovom odlicnom forumu, drugo , mozda neko ima vremena da mi protumaci ove nalaze
NATRIUM-140
KALIUM - 4.1
CHLORID- 107
CALCIUM- 2.3
HARNSTOFF-6.4
CREATININ-116
HARNSÄURE-398
BILIRUBIN - 18
AST - 32
ALT -62
ALP -52
GGT -110
TOTAL PROTEINE- 71
GLUCOSE -4.3
HÄMATOKRIT- 0.460
HÄMOGLOBIN - 167
ERYTHROZYTEN-5.3
LEUKOZYTEN -10.7
THROMBOZYTEN- 289
MCHC -363
MCH -32
MCV -87
To je bilo 15.01.07 po dolasku u bolnici, 16.01.07 mi je uradjena operacija zuci (2 polypa na zuci)(laparoskopsiche cholezystektomie).Operacija bez komlikacija a vec 18.01.07 su rekli da mogu kuci, sve je o.k. Onda kontrola kod kucnog doktora 02.02.07 koji mi je reko da je sve ok i koji mi preporucio da pocnem raditi 50% (4h na dan i do 10 kg bi smeo dizati.Radio sam 2 dana 5 i 6 feb. a 7feb primetio sam da me hvata gripa , kasalj i temperatura. temperatura me je drzala 4 dana i sada je u normali, dok kasalj je jos uvek pomalo tu.Od doktora sam dobio aspegic i sirup za kasalj(nikakav antibiotik)to sam i koristio aspegic sam koristio 5 dana dok sirup 6 dana dok nisam ispraznio celu bocicu.Danas sam bio ponovo na kontroli kod doktora napravio mi analize koje su skoro identicne sa proslim ali je GGT sada 202. Reko mi je da je to najverovatnije reakcija na operaciju, da mogu da idem kuci i da radim sve normalno, na poslu od danas 100% zaposljen i ponovno kontrolu 16.03.07 za mesec dana.Sada sam stvarno zbunjen, neznam sta da radim ,nikakvi lekovi , nista, da li je to normalno ili nije , ili da potrazim misljene drugog lekara. Zato sam se obratio prvo vama ovde na forum , za neki dobar savet .
Hvala i pozdrav svima
Molio bih za tumacenje laboratorijskih nalaza
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 11:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A KOLIKA VAM JE SADA BILA ALKALNA (ALP).ALT I BILIRUBIN U POSLEDNJIM ANALIZAMA? PO MENI JE MALO CUDNO DA GGT BUDE U TOLIKOJ KONC. POSLE MESEC DANA, OBICNO BRZE PADA.JAVITE SE VI NA JOS JEDNU KONTROLU ZA SVAKI SLUCAJ.
OSTALI REZULTATI SU U REDU.SEM LEUKOCITA KOJI SU PRI GORNJOJ GRANICI ,ALI SA OBZIROM NA GRIP, TO JE OK.
SVE NAJBOLJE.
OSTALI REZULTATI SU U REDU.SEM LEUKOCITA KOJI SU PRI GORNJOJ GRANICI ,ALI SA OBZIROM NA GRIP, TO JE OK.
SVE NAJBOLJE.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
A ureja? Kreatininje vec malo iznad granice. Ja ne razumem bas nemacki...
Da niste lezali u bolnici i da ste kod mene samo uradili rutinsku konkroli krvi, ja bih Vam sa prvim analizama koje ste prilozili postavio sasvim konkretno pitanje: Da li pijete? Ili ste mozda cesto izlozeni isparljivim bjama i lakovima i slicno...? Imate povisenu i ALT transaminazu...
Pozdrav
Da niste lezali u bolnici i da ste kod mene samo uradili rutinsku konkroli krvi, ja bih Vam sa prvim analizama koje ste prilozili postavio sasvim konkretno pitanje: Da li pijete? Ili ste mozda cesto izlozeni isparljivim bjama i lakovima i slicno...? Imate povisenu i ALT transaminazu...
Pozdrav
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.