Poštovani,
oko 2 meseca imam promene na oba stopala, u vidu crvenih (eritematoznih) plakova koji ujutru budu prekriveni belicastom skvamom koja se lako skida. Izrazito svrbe. Lokalni antimikotici (klotrimazol) nisu pomogli, a lokalni kortikosteroidi (betametazon) vrlo malo. Moze li neki savet oko dijagnoze i terapije? Inace sam lekar opšte prakse, ali ovo stanje me zbunjuje jer ne reaguje na terapiju. Ne znam postoji li mogućnost da nekako uploadujem slike stopala? Hvala.
Dishidroza stopala, tinea ili psorijaze?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 21, 2014 7:38 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Dishidroza stopala, tinea ili psorijaze?
Иначе не коментаришеш одговоре на своја питања на овом форуму а сада када је форум у распаду тек нећеш ништа коментарисати. Ипак ћу покушати да ти помогнем иако мислим да улудо губим време јер на крају крајева постоје хипотетичне шансе да ти помогнем.
Као лекар опште праксе ваљда знаш да се тако нешто прво однесе на лабораторијску анализу нарочито када је једноставно узети узорак.
Друго, сваки дан бар пола сата држи стопала у топлој води са пуно соде бикарбоне. Треба да ставиш количину соде бикарбоне које ћа да направи "масну" илити "клизаву" воду. Значи јак раствор. Наравно да тада не треба да имаш креме по кожи.
Као лекар опште праксе ваљда знаш да се тако нешто прво однесе на лабораторијску анализу нарочито када је једноставно узети узорак.
Друго, сваки дан бар пола сата држи стопала у топлој води са пуно соде бикарбоне. Треба да ставиш количину соде бикарбоне које ћа да направи "масну" илити "клизаву" воду. Значи јак раствор. Наравно да тада не треба да имаш креме по кожи.