krcanje vrata

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jeja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:55 pm

krcanje vrata

Post od jeja1 »

Imam jednu naviku . Svaki put kada osetim blagi bol u predelu vrata imam potrebu da ga iskrckam i onda mi bude bolje.To ponekad radim i sa kicmom.Da li to treba da radim,ili je stetno?Meni prija ali mi mnogi kazu da to nerdim.Molim za odgovor.Hvala
Pozdrav...
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Hmm, pre je to jedan opsesivno-kompulzivni gest nego stvarna potreba. Bilo kako bilo, da je dobro po kicmu, i nije, ali neki kazu da se tako odrzava gipkost zglobova izmedju prsljenova. Koliko znam, ovim se razlabavljuju veze izmedju istih, te koliko je to dobro za neku starost, ne mogu da kazem. U svakom slucaju, ne preporucuje se.
Sve najbolje.
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Hvala na odgovoru.
Pozdrav...
skituljko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 26, 2006 6:58 pm

Post od skituljko »

Jeja, cuo sam od mnogih lekara da krckanje nije preporucljivo. Umesto toga preporucio bih ti vezbice za jacanje vratne muskulature koje ne mogu skoditi. Mozes ih pronaci na ovome linku http://www.nika-med.co.yu/kolumne/neaktivnost.php
jeja1
Stalni član
Stalni  član

Post od jeja1 »

Upravo u tim polozajima kada mi je glava levo ili desno uz blago guranje ruke cuje se krcanje.Znam da nevalja probacu da to smanjim sto je moguce vise. :)
Pozdrav...
Odgovori