Dr. Ivice molim za pomoc

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
margy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 2:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Dr. Ivice molim za pomoc

Post od margy »

Ako se secate ja sam ona nesrecna Margy sto ima bolove u predelu grudnog kosa,prolazim kroz rana restiranja da bi se otkrio uzrok:((a izmedju ostalog cesto imam iznuravajucu temp,37.3-37.6.Tako sam uradila antivirusni test i rezultati koje ja ne mogu da razumem su sledeci:
Influenza:A 1-16(tier)
B 1-16(tier)

CMV results:IgG-reactive
IgM-non reactive

EBV

3 markers

1. VCA-reactive
2.EA-less than1
3.EPNA-reactive.

Molim vas protumacite mi rezultate ovih testova ,jako sam uzrujana jer sam trazila testiranje na coxackie ali kao sto vidite to nije uopste obradjeno.
Puno vam hvala unapred.
margy
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Uradjena vam je kvalitativna provera na postojanje antitela na citomegaloviruse i povisen IgG govori u prilog ranijoj infekciji. Analize - markere na Epstain Bar virus zaista ne mogu da tumacim, osim sto cnam da je VCA - virus capsidni antigen i da antitela na njega mogu da budu prisutna dozivotno posle izlaganju EB virusu.. Ovo je u domenu infektologa. U svakom slucaju, izgleda da nemate nikakvu akutnu virusnu infekciju. A za Coxackie cete morati da ponovo date krv i trazite da se posalje na Torlak, na odredjivanje titra, a ne antitela.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
margy
Novi član
Novi član

virusi

Post od margy »

Puno vam hvala,poovo cu dati krv ali od Torlaka nema nista:)jer sm u Torontu.Svaka vam cast sto uvek nadjete vremena da se javite ljudima koji su u neprilici na ovom forumu.
Pozdrav iz hladnog Toronta.
margy
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Joj, zaboravio sam! Sad kad to kazete, setih se - kod Vas je pre neki dan bilo -40!??? Sestra mi javila. Pa kako ljudi zivite na toj zimi? Manite viruse - sto bi rekle nase babe: "Di si pos'o, sedi tu u toplo..."

:D

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
margy
Novi član
Novi član

e nase babe:))

Post od margy »

Dr. Ivice u subotu kad ste mi poslali post o tome sta bi nase babe rekle,posle toga sam isla na MRI thoraxa i pod onom malom ,nikakvom jezivom kapsulom koja me drndala sat vremena,ja sam se smejala kao blesava zato sto ste napisali onaj smesni komentar.Setih se onda pod onom kapsulom moje babe i njenih smesnih komentara,pa onda cele rodbine,prijatelja ,dragih ljudi eee spisku nikad kraja i odmah mi bi lakse.Ehh kako malo treba da se coveku vrati osmeh na lice:)))
A kako izdrzavamo zimu,ne znam sta da vam kazem,eto nas jos smo zivi,grejemo se dok cistimo sneg po ulici,popijemo koji konjak,obucemo po tri para carapa i ostale dronjke i eto, a neki bogami postaju bolezljivi pa traze izgovor kako da zbrisu odavde:))Kao ja npr:))
Pozdrav od pingvina dragim nasima i naravno pozdrav domovini:))
Zivi i zdravi bili.
margy
Odgovori