Ocajan :(

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
gh_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 11:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ocajan :(

Post od gh_ns »

Imam jako čudan osećaj u vratu i gornjem delu kičme. Naime kao da me nešto pritiska, odnosno drži za vratne žile. Nije u pitanju jak bol već upravo nešto tako kao neka vrsta pritiska. Takođe se čuje "krckanje" u vratu kad probam da se "isteglim".Od tog osećaja sam počeo da dobijam i strah da ću pasti u nesvest ili da ću se srušiti dok hodam jer je prisutan i osećaj vrtoglavice, koja zapravo i nije vrtoglavica. Stvarno imam poteskoca da opisem simptome jer su zaista čudni i podasve neprijatni, pa mi samim tim mnogo otežavaju svakodnevne obaveze. Razlog šo sam se obratio ovde na forum je taj što sam zbog istog osećaja pre dva meseca išao kod lekara koji me je uputio kod kardiologa, gde je sve bilo u redu, pa zatim na ultra-zvuk gornjeg abdomena gde je takođe bilo sve u redu i kks gde sam imao neznatno povisen holesterol i trigliceride. Pošto meni simptomi nisu prestali javio sam se lekaru pre desetak dana i on me je uputio kod nekog privatnog psihijatra :) koji je rekao da moj problem nije psihičke priride. :). .Tako da sam opet na raskrsnici. Napominjem takođe da je moj posao vezan za računare, i time većinu dana provedem ispred monitora, sedeći, nemam fizičku aktivnost već dobrih dve godine itd, što je sve možda dovelo do nekog oboljenja u vratnom delu. Molim vas da mi nekako pomognete kome da se obratim i da mi približno odredite šta mi je.
Unapred zahvalan
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Imate cervikocefalicni sindrom i mislim da bi vecina lekara sa dobrom klinickim iskustvom mogla da Vam pomogne. Moguce je da pored ovoga imate i anksiozno-somatske simptome. U svakom slucaju, Vasa se bolest leci antireumaticima, miorelaksansima, odgovarajucim vezbama, a po potrebi, i lekovima protiv vrtoglavice i sedativima/antidepresivima (kombinovano). Uradiite RTG vratne kicme, Doppler krvnih sudova vrata i javite se fizijatru.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gh_ns
Novi član
Novi član

Post od gh_ns »

Zahvaljujem na Vašem odgovoru i savetu. Sutra sam zakazao pregled kod fizijatra, pa ću posle konstatovane dijagnoze postovati na forumu, kako bi možda ljudi sa sličnim tegobama znali kome da se obrate. Tome ovakvi forumi i služe i prijatno sam iznenađen brzim i detaljnim odgovorom. Hvala još jednom.
gh_ns
Novi član
Novi član

Post od gh_ns »

Evo posle saveta koji ste mi dali prenosim vam dijagnozu i da prenesem da je moje stanje posle, evo dve nedelje vezbi znatno bolje (bar se vise ne opterecujem sa time sta je pa nemam anksiozne tegobe :) )..
Dg: Smanjena cervikalna lordoza, diskretna anterolisteza VC4 u odnosu na VC5, suzenje intervertebralnog prostora izmedju VC3-VC4, VC4-VC5, VC5-VC6 u dorzalnim segmentima diskartroza istih nivoa. Masivni transferzalni nastavci VC7. Foramen arcullae atlantis.

E sad posle ove dijagnoze objasnjeno mi je da sam nekad ranije imao povredu vrata (mozda od sudara i sl.) ali ja ranije nisam osecao nikakve tegobe, pa sam sada posle dve godine fizicke neaktivnosti poceo da osecam iste. Za Atlantis su mi rekli da je to genetski i da se to nekad smatralo za anomaliju a sad vise ne samo mi je savetovano da vise nikad ne dizem glavu naglo na gore istovremeno sa rukama :). Lecenje sam zapoceo za redovnim vezbama kojih se pridrzavam i savetovano mi je da ostavim pusenje i da uzimam neke Ginko preparate i Persen po potrebi.

Zanima me da li mozda ima jos nesto sto bi mi pomoglo?
Unapred zahvalan
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Bas tako Vam je savetovano? A ja svojim pacijentima uprav savetujem da rade vezbu koju zovem "branje krusaka", da stanu na prste, podignu ruke iznad glave, da podignu pogled gore i da tako "beru" kao da pokusavaju da dohvate krusku (tresnju, jabuku, stagod) sa najvise grane... :roll:

Opisane promene nisu strasne i verujem da ce vam biti dobro. Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Postovani kolega,
"branje krusaka" i slicno se ne sme izvoditi kod anterolisteze zbog moguceg jos veceg pomaka.

gh_ns,
sto se Vas tiche, sprovodite rezim vezbi koje ste dobili i mislim da necete imati vece probleme. No kako vam je kolega dr ivica[/b[ savetovao, uradite i Color Doppler ultrasonografiju krvnih sudova vrata, mislim da tu postoji i neka anomalija vezana za vertebralne arterije, cak mozda i "subclavian steal syndrome" Nije to nista opasno, ali jeste neprijatno po pacijenta.
Sve najbolje.
Odgovori