Vec drugi put za cetiri meseca, imam jake bolove u predelu repne, tj. trticne kosti.
Ne mogu normalno da sedim, niti da lezim, dok stojim ili hodam bol je osetno manji, ali se javlja pri menjanju polozaja.
Prosli put, pre cetiri meseca, bol je prosao u roku od tri cetiri dana i nije bio ovolikog inteziteta. Sada, iako traje tri dana, uzasno me boli i ne mogu da nadjem polozaj u kom cu biti mirna.
Pritom ne znam ni koji je uzrok, jer nisam niti pala niti se udarila.
Pijem ipobrufen, ali on mi samo ublazava bol, koji se nakon nekoliko sati opet vraca.
Bol je na momente tolik ostar, da se probudim i jedva nalazim polozaj u kom bih mogla da nastavim da spavam.
Citala sam na internetu i jedino sto sam uspela da nadjem jeste da je moguca dijagnoza coccydynia.
Ipak, kako ne znam sta je uzrok, ja verujem da je od sedenja [posto provodim duze od 6 sati u sedecem polozaju] da li je moguce da je nesto drugo?
Bol se ne prenosi niti na karlice niti na kicmu, bukvalno me samo i jedino boli trticna kost.
Bilo kakva pomoc bi mi dobrodosla, da znam sta da radim, da li da idem na snimanje, cekam da prodje, sta uopste da radim?
Hvala unapred.
Bolovi u predelu repne kosti, POMOC
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Javite se lekaru jer osim dijagnoze koju ste pomenuli,(a niste pali niti se udarili) u repnom delu su veoma cesti apscesi pilonidalnog sinusa koji moraju biti pogledani i tretirani od strane lekara.
ukoliko je bol konstanatan i jak idite kod vaseg lekara koji ce vas na osnovu anamneze uputiti kod odgovarajuceg specijaliste.Pozdrav...
ukoliko je bol konstanatan i jak idite kod vaseg lekara koji ce vas na osnovu anamneze uputiti kod odgovarajuceg specijaliste.Pozdrav...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
To sto vam je rekla terapeut je sve tacno. Medjutim, hajde da vidimo o cemu se tu radi. Kazete da bol traje pa prestane. To nije toliko karakteristicno za upalu ili apsces pilonidalnog sinusa, jer svaka upala kad pocne, i zagnoji se, spontano NE prolazi. Tako da bih ja to iskljucio. Coccydynia, ili bol u predelu trticne kosti je relativno cesta, a beningna stvar, doduse vrlo neprijatna. Naravno da treba da odete kod lekara, ortopeda, koji ce problem da Vam reshi, a i uputice Vas na RTG snimak, kako bi se uverio o cemu se tu zaista radi. Davati bilo kakvu dijagnozu bez pregleda, i nekih osnovnih dijagnostickih metoda je neozbiljno. Ako se ispostavi da je u pitanju coccydynia, a 97% sam ubedjen da jeste, lecenje je vrlo jednostavno. Dobicete blokadu, Diprophos+Lidokain, ili Lemod Solu+Lidokain, sto bi trebalo da Vas neko vreme drzi bez bolova. Zbog Vase profesije, zbog koje kako navodite provedete nekoliko sati u sdecem polozaju, savetujem vrlo prakticnu a jednostavnu stvar koja ce da Vas resi tegoba: kupite sebi shlauf koji deca koriste za plivanje, i pre nego sednete, naduvajte ga, i sedite tako da Vam bolna regija bude u centru, i da ne dodiruje podlogu, tj. da bude u vazduhu. Tegobe necete imati. Sto se spavanja tiche, savetuje se spavanje na stomaku ili boku.
Zelim uspesan oporavak.
Zelim uspesan oporavak.
Sve najbolje.
Hvala puno na odgovoru.miodrage napisao:To sto vam je rekla terapeut je sve tacno. Medjutim, hajde da vidimo o cemu se tu radi. Kazete da bol traje pa prestane. To nije toliko karakteristicno za upalu ili apsces pilonidalnog sinusa, jer svaka upala kad pocne, i zagnoji se, spontano NE prolazi. Tako da bih ja to iskljucio. Coccydynia, ili bol u predelu trticne kosti je relativno cesta, a beningna stvar, doduse vrlo neprijatna. Naravno da treba da odete kod lekara, ortopeda, koji ce problem da Vam reshi, a i uputice Vas na RTG snimak, kako bi se uverio o cemu se tu zaista radi. Davati bilo kakvu dijagnozu bez pregleda, i nekih osnovnih dijagnostickih metoda je neozbiljno. Ako se ispostavi da je u pitanju coccydynia, a 97% sam ubedjen da jeste, lecenje je vrlo jednostavno. Dobicete blokadu, Diprophos+Lidokain, ili Lemod Solu+Lidokain, sto bi trebalo da Vas neko vreme drzi bez bolova. Zbog Vase profesije, zbog koje kako navodite provedete nekoliko sati u sdecem polozaju, savetujem vrlo prakticnu a jednostavnu stvar koja ce da Vas resi tegoba: kupite sebi shlauf koji deca koriste za plivanje, i pre nego sednete, naduvajte ga, i sedite tako da Vam bolna regija bude u centru, i da ne dodiruje podlogu, tj. da bude u vazduhu. Tegobe necete imati. Sto se spavanja tiche, savetuje se spavanje na stomaku ili boku.
Zelim uspesan oporavak.
Danas sam razgovarala sa svojim ortopedom, koji mi je preporucio diklofen fel i pilule, dok mi se malo ne smiri ta upala, a onda da dodjem na pregled kako bih dobila uput za snimanje.
Danas mi je posle upotrebe gela i medikamenta dosta lakse, mogu da provedem vise od 10 minuta u sedecem polozaju

Sto se tice odgovora koji mi je terapeut , verujem da bi bilo bilo kakvih spoljasnjih promena na kozi, koje nemam.
Zanima me samo, oko ovih blokada, koliko uspesno deluju na permanentno otklanjanje bola? Odnosno, da li je moguce da posle primanja iste se ne javi bol, ili pak moram nastaviti sa terapijom nakon nekoliko meseci? [naravno, sve pod pretpostavkom da su mi potrebne].
Hvala jos jednom na odgovorima.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nista ne traje vecno, pa ni te blokade. Koliko ce da Vam traju ne bih umeo da kazem, ali iskustva govore od 2 nedelje do 2-3 meseca. Procitajte ponovo moj prethodni post, a u vezi onog shlaufa koji sam Vam savetovao, verujte cuda cini. Sedite a bolova nema, jer je trticna kost osetljiva samo na dodir, a sa time upravo to i postizete, da bukvalno visi u vazduhu.
Sve najbolje.