Za dr Vinku Vukotić ( davljenici pitaju za slamku...)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
meripopins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za dr Vinku Vukotić ( davljenici pitaju za slamku...)

Post od meripopins »

Doktorka, molim Vas posavetujte!

Suprugu je kad je imao 10 god. rađeno spuštanje testisa. Pre desetak godina kad je radio spermogram imao je dvadesetak hiljada spermatozoida. Poslednje dve godine je uzimao i vitamine,minerale, L-arginine, L-karnitine, piskavicu i rezultat je bio- azospermija. Po savetu endokrinologa pio je testosteron, jedna tableta svaki drgi dan, radio spermogram i pojavila su se dva nepokretna spermatozoida. Posle dva meseca(prestao je da pije hormone), nastavio sa vitaminima, ponovo ništa. Za poslednja dva meseca uradio je i punkciju i biopsiju testisa i potvrđena je azospermija.
Doktorka nam je rekla da je naš put završen i da razmišljamo u pravcu doniranja sperme ili usvajanja deteta. Pitala sam da li je uzrok nedostatak germitivnog epitela (jer sam pročitala da tada kod muškarca ne postoji spermogeneza) na šta mi je odgovorila da se uzrok ne traži, već da je bitan ishod, a to je azospermija.
Mi ćemo se ponovo javiti endokrinologu, ali da li bi mogli još nešto da probamo? Da napomenem da smo radili testove na hlamidije, miko i ureaplazmu i da su bili negativni. Radio je i ultrazvuk testisa i rezultat je:atrophio testis seu hypotrophio bill.varicocoelle testis sin.
Veliki pozdrav i hvala unapred!
Mudrosti, neiskusno sviću jutra
na obične reči više nemam pravo...
meripopins
Novi član
Novi član

A dam ineki drugi dr nešto odgovori?

Post od meripopins »

Ili smo beznadežni slučaj, ili niko nije zainteresovan da odgovori...
Samo mi treba nada - da li imaju još neka vrata na koja bi zakucali... Počinjem da patetišem...
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Nadam se da ce ti se javiti neko strucan uskoro.

Do tada od mene pozdrav i ne ocajavaj! Ima nas mnogo koji se borimo protiv steriliteta, tako da znate da niste usamljeni u toj borbi.

Glavu gore! Bice bolje! :wink:
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
meripopins
Novi član
Novi član

Hvala!

Post od meripopins »

Hvala,

nije fraza, stvarno znači kad neko odvoji neki minut svog vremena i posveti vam ga!

Znam da se svi borimo, ali sam trenutno pred zatvorenim vratima i stvarno ne znam gde dalje...
Odgovori