Interesuje me sledece -
ukoliko osoba koja ima kancer, na pocetku hemioterapije, nakon krvnih analiza, ima uvecanu sedimentaciju - 95 (rekli su nam da je toliko uvecana zbog samog kancera), a pred trecu terapiju od kukupnih 6 ima sedimentaciju 26, da li taj drastican pad sedimentacije znaci da se tumor smanjio? Naime, u pitanju je vrsta tumora, doduse prilicno agresivnog, ali za sada nema mestastaza, koji kako su nam rekli dobro reaguje na hemioterapiju i brzo se smanjuje od nje. Svi ostali krvni nalazi su u redu, a lekar koji je gledao analize krvi je bio prilicno zadovoljan.
sedimentacija i kancer - za doktora
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
sedimentacija
Sto se tice drugih laboratorijskih analiza one su ok.
Npr, leukocitarna formula, sve analize vezano za jetru, urin, itd. Napominjem, tumor je ocigledno otkriven u ranoj fazi, jer nema metastaza.
Moja majka je imala uvecanje vene cave, zbog pritiska koji je tumor vrsio na nju (u pitanju je mikrocelularni karcinom bronhija). Kao posledica toga se javljala velika otecenost kapaka i lica. Vec nakon prve hemioterapije je otok nestao. Uskoro je potpuno prestala da povremeno koristi kiseonik (iznajmili smo bocu za kucnu upotrebu, za svaki slucaj) jer nije osecala potrebu. Cujem kako potpuno drugacije (normalnije) dise, bez onog sistanja i dublje. Prosla je trecu hemioterapiju od ukupnih 6, i dobro je podnosi, iako ima mucnine.
Sad, ne znam, sta sve to znaci ...
Pozdrav dr Ivici i hvala!
Npr, leukocitarna formula, sve analize vezano za jetru, urin, itd. Napominjem, tumor je ocigledno otkriven u ranoj fazi, jer nema metastaza.
Moja majka je imala uvecanje vene cave, zbog pritiska koji je tumor vrsio na nju (u pitanju je mikrocelularni karcinom bronhija). Kao posledica toga se javljala velika otecenost kapaka i lica. Vec nakon prve hemioterapije je otok nestao. Uskoro je potpuno prestala da povremeno koristi kiseonik (iznajmili smo bocu za kucnu upotrebu, za svaki slucaj) jer nije osecala potrebu. Cujem kako potpuno drugacije (normalnije) dise, bez onog sistanja i dublje. Prosla je trecu hemioterapiju od ukupnih 6, i dobro je podnosi, iako ima mucnine.
Sad, ne znam, sta sve to znaci ...
Pozdrav dr Ivici i hvala!