Postovani Dr Mita zamolio bi Vas ako mozete da mi protumacite ˝(date komentar na ) Lab rezultate poslate u predhodnoj temi ˝tumacenje LAB NALAZA˝ od HJV . Unapred zahvalan.
Dopuna lab analiza(ponovo vadjenje):
Lipaza 31.2
C3 1.02
C4 0.28
AMY serum 99.4
AMY urin 850,CMV IgM 3.04 , CMV IgG 5.37, EBV IgM<1.0 , EBV IgG>100
Mumps IgM 1.79,mumps IgG 1.65
Na UZ sve B.o a mokracna besika prazna.
Da li je u pitanju pankreatitis ili nesto drugo s obzirom da je samo AMY u urinu povecana.
HVALA HVALA
Molim Dr Mitu za tumečenje....
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nije dr Mita ali potrudicu se i ja da dam neki odgovor. Naime kad su izolovano povecane samo amilaze urina, i to sa vrednostima do 1000, u 99% slucajeva rec je o hronicnom gastritisu. Medjutim, gledajuci Vase nalaze, kod Vas su i amilaze u serumu na gornjoj granici, te bih bio slobodan da kazem da imate i jedno pocetno ostecenje pankreasa. S obzirom da ne znam kakve tegobe imate ovo moje tumacenje nalaza treba uzeti sa rezervom zbog toga sto se dijagnoza postavlja tek kada postoji kompletna anamneza, kada je dobro odradjen fizikalni pregled, i uzeta dopunska dijagnostika u vidu laboratorije, radioloske dijagnostike i nekih jos eventualno potrebnih pretraga.
Sve najbolje.
hvala Dr Miodragu
Hvala doktore na pomoci u tumacenju rezultata.Sto se tice hronicnog gastritisa moguce je da me on muci jer sam imao donedavno "problema" sa Helikobakter pylori.(naime antitela su bila povecana jos od decembra 2005 g).Koristio sam "triplet" lekova (2 antibiotika i blokator sekr. kiseline) i cak sam i zavrsio u bolnici na gastroenterologiji(dijagnoza na otpusnoj:Dyspepsio gastrica).Radjena je endoskopija (EGD) u oktobru mesecu :Nalaz uredan. ,pa su mi sad u januaru opet nasli pozitivno IgG i IgA na helikobakter,pa sam opet pio controloc,amoxicilin i klaritromicin.Neznam zasto se javlja taj recidiv helikobaktera?
Tegobe su uglavnom tupi bolovi iznad pupka,u predelu lazicice,ispod levogrebarnog luka.
I prekjuce sam radio kompletan UZ kompletnog abdomena (gornji i donji) (a UZ abdomena radili su mi vise puta od 2005 g razliciti dr - radiolozi) i rezultat je uvek bio B.o za sve organe.Zatrazio sam i skener ali lekari kazu da nema potrebe jer navodno sta da skeniramo i zasto?, kada je na UZ sve OK.
Sto se tice serumske AMY ona je kod mene uvek iznosila od 70 - 95, kako kad ,jedino nisam kontrolisao amy u urinu a sad kad je registrovano povecanje niko nije "mogao" da mi ojasni zasto.
Inace rezultati za mene (laboratorija) i UZ nalaze se u predhodnoj temi (od 20.01.07 HJV autora:Tumacenje LAB NALAZA
Jos jednom VELIKO VAM HVALA Doktore
Tegobe su uglavnom tupi bolovi iznad pupka,u predelu lazicice,ispod levogrebarnog luka.
I prekjuce sam radio kompletan UZ kompletnog abdomena (gornji i donji) (a UZ abdomena radili su mi vise puta od 2005 g razliciti dr - radiolozi) i rezultat je uvek bio B.o za sve organe.Zatrazio sam i skener ali lekari kazu da nema potrebe jer navodno sta da skeniramo i zasto?, kada je na UZ sve OK.
Sto se tice serumske AMY ona je kod mene uvek iznosila od 70 - 95, kako kad ,jedino nisam kontrolisao amy u urinu a sad kad je registrovano povecanje niko nije "mogao" da mi ojasni zasto.
Inace rezultati za mene (laboratorija) i UZ nalaze se u predhodnoj temi (od 20.01.07 HJV autora:Tumacenje LAB NALAZA
Jos jednom VELIKO VAM HVALA Doktore