ph 5.5
Leukociti 500WBCs
Eritrociti 6-10
Leukociti 11-20
Izgled bistar, boja svetlo zuta
Plocasti epitel - malo
Bakterije - malo
Male celije 3341.0 <7500
Lekar opste prakse mi kaze da imam infekciju prepisuje Citeral kaze da ispijem dozu od 5 dana 1na12 sati i sacekam 3 dana i ponovim urin u medjuvremenu odlazim na kontrolu kod interniste sa nalazom urina i ona mi kaze da je nalaz urina uredan i daje mi da uradim klirens, ultrazvuk...sve vreme trpim bolove...
Ponavljam nalaz urina (5 dana sam pila 3 cekala) i nalaz je jos gori
ph 5.0
Leukociti 500WBCs
Eritrociti 6-10
Leukociti 21-30
Izgled slabo zamucen, boja zuta
Plocasti epitel - dosta
Bakterije - malo
Male celije 6,248.0 <7500
Videvsi rezultate, lekar opste prakse me salje da dam urin i odredim antibiogram da bi mi prepisao antibiotik, nalaz je pokazao da Zasejane podloge su ostale sterilne trazim antibiotik ali ona mi kaze da ne moze da mi prepise jer je nalaz uredan i salje me kod nefrologa sa rezultatom klirensa kreatinina koji mi je procitala i kaze da nije u redu i da moram da pijem metformin....
Nefrolog cita sledece rezultate
proteini u urinu negativni
s-urea 2.6 ref.vre. 2.5-7.2
s-kreatinin 67 ref.vre. 50-95
diureza 24h 2.740mL
tezina 68kg
visina 170cm
u-kreatinin 5.248 µmol/l
Klirens Kreatinina 2.41 mL/s 1.73 referentne nisu navedene
Dakle nefrolog cita rezultate i kaze da su uredni i salje me kod ginekologa na dalje analize, odbija i on da mi da antibiotik a ja samo gubim vreme i mesec i po' dana trpim bolove.
E sada mene zanima rezultat klirensa???? ja koliko sam citala neke normalne vrednosti vidim da meni on prelazi granicu i da je povisen (tj. klirens k. je 144mL/min u drugoj jedinici, referentne nisu navedene) ispravite me ako gresim.
Jedan lekar kaze da mi je nalaz ok, drugi da nije...
Ultrazvuk bubrega mi je zakazan za 25 dana, a ginekoloski pregled za 28 dana, a ti nalazi su mi potrebni za 12 dana kada idem kod endokrinologa da bi mogla sve to da pogleda i da mi ukljuci lek za insulinsku rezistenciju, ali mislim da nece moj slucaj razmatrati bez svih analiza, i kada budem opet zakazala kod nje bice polovina septembra.
Sta da radim? Da li smem da cekam toliko dugo? Da li smem da pijem baktrim- ostalo komsinici?

Inace pijem 2-3 litra tecnosti/ cajeva, prolom voda
Hvala Vam unapred