Problem pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ctx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2007 3:25 pm

Problem pomoc

Post od ctx »

Problem je sledeci...pre oko godinu dana primetio sam da nesto sa mojom kicmom nije u redu,to jest primetio sam zadebljanje u njenom gornjem delu nesto nalik na manju grbu koja je uochljiva kada se sagnem i isturim ramena napred,inace isao sam u teretanu i imam 19 god,otisao sam kod jednog lekara koji je pogledao snimak i rekao mi je da imam blagi oblik skolioze i rotaciju jednog prsljena,interesuje me da li to moze da se koriguje odredjenim vezbama za jacanje kicme i plivanjem ili moram da idem na terapije???gde mogu da se obratoim za pregled?koja je najbolja drzavna ustanova za ovo pitanje?hvala unapred...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Institut za ortopedsko-hirurske bolesti "BANJICA" i Institut za fizikalnu medicinu u Sokobanjskoj.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 20, 2007 2:40 pm

Post od majce »

Doktore da li vi mozete da mi odgovorite vezano za moj problem kod teme skolioza vezbe? Unapred zahvalna.
Majce
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ja ponesto malo o tome znam (u stvari, cak se spremam da napravim i knjigu-prirucnik za pacijente sa bolnim sindromima u ledjima, kao i za pacijente sa skoliozom), ali kucanje tako dugackih tekstova ovde je malo neuputno :) Postoji niz vezbi koje mozete primeniti, savetujem ili da se ciujemo telefonom, ili se javote bilo kom iskusnom fizijatru ili fizioterapeutu.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

dr ivica napisao:Institut za ortopedsko-hirurske bolesti "BANJICA" i Institut za fizikalnu medicinu u Sokobanjskoj.

KLINIKA za rehabilitaciju -Dr Miroslav Zotovic-Sokobanjska 13 je institucija koja vama treba,INSTITUT za fizikalnu medicinu Sokobanjska 17 se uglavnom bavi rehabilitacijom kardioloskih bolesnika.Pozdrav...
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

ctx, nisam video snimak, pa ne mogu da kazem koliko je ta skolioza izrazena, ali kada biste napisali eventualno koliko je stepeni iskrivljenja doktor izmerio stvar bi bila jasnija. Ja bih svakako preporucio plivanje i vezbe za jacanje paravertebralne muskulature. Da skodi ne moze, a da pomogne i te kako. S obzirom na Vase godine Vi ste vec pri kraju rasta ako ga niste jos skroz zavrsili, a to znachi da se ni Vasa skolioza nece bitno dalje pogorsavati.
Ako mozete upotpunite podatke o stepenu iskrivljenja, ili mozete da posaljete fotografiju vaseg snimka kicme, pa da pokusam dalje Vam pomognem.
Sve najbolje.
Odgovori