Ishrana kod oticanja nogu u trudnoci
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ishrana kod oticanja nogu u trudnoci
U 17 sam nedelji trudnoce, ugojila sam se 2,5 kila. I pre trudnoce sam imala probleme sa oticanjem nogu, ali sada je to mnogo izrazenije. Ne mogu ni da pretpostavim kako ce to izgledati kad stvarno dodju kilogrami. Juce sam bila kod ginekologa i doktorka mi je rekla naravno da koristim carape za vene i da povedem racuna o ishrani. Ali nije mi rekla sta to konkretno znaci. Znam od ranije da treba izbegavati slano, ali pretpostavljam da ima jos toga. Pominjala je belancevine, ali mi nije objasnila treba li da ih smanjim ili povecam. Ima li namirnica koje pomazu da se voda ne zadrzava u tolikoj meri u organizmu i smeju li se i u kojoj kolicini one koristiti i u trudnoci?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovako... manje soli (ali ne potpuno izbaciti iz upotrebe), manje masti, vise vode (znam da zvuci malo kontradiktorno), a sto se belancevina tice, pretpostavljam da se radi o belancevinama u urinu, kojih NE SME biti, pa zato morate kontrolisati urin. Opet kazem - sto vise vode zbog toga. Meni je dr preporucila Prolom vodu ali posto ona ima soli i od nje su mi oticale noge, pa sam presla na Rosu, koja je takodje dobra za urinarni trakt a ima manje soli. Takodje kontrolisite i pritisak.
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15