ranice na kozici penisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
zjee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 9:23 pm

ranice na kozici penisa

Post od zjee »

Vec izvesno vreme, tacnije od februara-marta ove godine, dobijam ranice na kozici penisa, a posle sexa. Kao male posekotine, dve-tre iskljucivo sa desne strane(iz moje pticje perspektive) odmah do korone glansa, dakle sa unutrasnje strane kozice. Ranije su se te ranice povlacile posle nekoliko dana, a sada taj oporavak sve duze traje, dok je jedna veca ranica-oziljak, stalno prisutna(5mm). Bio sam kod koznog, i doktorka mi je objasnila da do pucanja kozice dolazi zbog zatezanja, a da mi deo tog tkiva nije elastican kao susedni delovi, pa tu i dolazi do pucanja. Inace, kozica mi je suva, a ta dva problema izgleda da su povezani, i javili su se vrlo verovatno u isto vreme. Dobio sam terapiju Triderm i neku hidratantnu kremu, po njenim recima, da pokusamo to da sredimo na jednostavniji nacin. Ukoliko ne bude poboljsanja za tri nedelje, poslace me kod urologa, a spomenula mi je da urolozi taj problem lece malom operacijom, odnosno nekom formom obrezivanja. Rekla mi je tacno kako se taj problem zove, ali sam zaboravio dijagnozu. Inace, da napomenem da sam kao mali imao problem sa fimozom, i da mi je delimicno isecen frenulum, kako bi kozica mogla da se povuce nazad preko glansa. I na frenulumu imam male(jednu-dve) ranice-oziljke. U poslednje vreme, imam poteskoca da kozicu povucem skroz preko glansa, prekrijem ga, ali kao da bi moglo jos, sto i uspevam ako snaznije povucem. Doktorka(kozni) mi je rekla da se ovo sa ranicom vidja kod osoba koje su kao mlade imale fimozu, odnosno da postoji neka predisponiranost.
STA SVE OVO ZNACI???
Molim vas da neko iznese strucno misljenje, ili ako ima neki sapatnik, neka se javi!
neznam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 1:10 am

Post od neznam »

Cao...I ja imam neki slican problem, ali ja imam ranice po glansu penisa i koza mi je dosta suva, radio sam briseve i nista - sve je u redu.... Zna li neko shta je to i ima li reshenja da se koza vrati u prvobitno stanje tj. da glans bude gladak kao sto bi trebalo???? ... Ljudi dajte nam bar neki savet!
Odgovori