POMOC

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ranikolahdd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 5:33 pm

POMOC

Post od ranikolahdd »

Pozdrav, molio bih nekog da mi objasni.
Radi se o mom dedi. Ima 80 godina i do pre mesec dana je bio popuno zdrav. Radili smo zajedno sve od malterisanja to stolarije.
Pre dva meseca dobio je temperaturu koja je trajala 7 dana i isla do 39.
Kad smo svi pomislili da je sve ok, njemu se oduzela desna ruka , koja je pritom bolna. Moze da je podigne do pola i vrlo slabo da je pokrece prste ne moze da savije....
Lezao je na neurologije i nisu znali sta mu je, reumatolog je rekao da je i kod njega sve ok, a u SOkobanjskoj kazu da ne mogu da rade vezbe dok ne prodje bol.
E sad na nasu ruku smo isli na MR vrata i neuropsihijatar sa Banjice je rekao da je doslo do upale kocmene mozdine C2 i da ce se to samo od sebe povuci za par meseci, a da za to vreme radi vezbe!
Jel ima sanse da je neko nesto prevideo. Jos da napomenem da je primo jednu blokadu u rame kod reumatologa iako smo rekli da je na prvobitnom snimku u urgentnom centru radiolog rekao da se nikako ne daju blokade.....
ne znam vise sta da mislim, molim za neki savet
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: POMOC

Post od terapeut »

ranikolahdd napisao:Pozdrav, molio bih nekog da mi objasni.

E sad na nasu ruku smo isli na MR vrata i neuropsihijatar sa Banjice je rekao da je doslo do upale kocmene mozdine C2 i da ce se to samo od sebe povuci za par meseci, a da za to vreme radi vezbe!
Dijagnoza koja je postavljena posle MR snimka,ne bi trebalo da bude upala kic.mozdine,nego radikulopatija korenova C2.
Ovo je upalni ,veoma bolni proces korena nerava koji iz kicmene mozdine izlaze u nivou drugog cervikalnog prsljena(C2).
U ovom slucaju savetuje se nosenje meke kragne(ortopedeske naravno) i vezbe u cilju ocuvanja pokreta vrata i ruke,a do granice bola.Pozz
ranikolahdd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 5:33 pm

re

Post od ranikolahdd »

hvala lepo, zbog cega je ovo moglo nastati?
Meka kragna po meri, sholova ili nesto drugo?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

meka kragna po meri!!!
Moglo je da nastane iz hiljadu razloga od nosenja tereta do virusne upale.....
zagor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 9:45 pm

re

Post od zagor »

jos uvek nema mesta u sokobanjskoj
sta da radimo njemu ruka ni malo bolje, a bez ikakve terapije je
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Da li vi pokusavate da smestite dedu u bolnicu i zato cekate mesto ili cekate da vam se zakaze terapija u sokobanjskoj?
zagor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 09, 2007 9:45 pm

re

Post od zagor »

pa bili smo tamo i rekli su da je bolje da bude tamo kad se radi terapija
pa stoga treba da legne, vozio bih ga ja svaki dan, ali ova kaze da treba
da bude tamo ne znam ....
Odgovori