Pozdrav, molio bih nekog da mi objasni.
Radi se o mom dedi. Ima 80 godina i do pre mesec dana je bio popuno zdrav. Radili smo zajedno sve od malterisanja to stolarije.
Pre dva meseca dobio je temperaturu koja je trajala 7 dana i isla do 39.
Kad smo svi pomislili da je sve ok, njemu se oduzela desna ruka , koja je pritom bolna. Moze da je podigne do pola i vrlo slabo da je pokrece prste ne moze da savije....
Lezao je na neurologije i nisu znali sta mu je, reumatolog je rekao da je i kod njega sve ok, a u SOkobanjskoj kazu da ne mogu da rade vezbe dok ne prodje bol.
E sad na nasu ruku smo isli na MR vrata i neuropsihijatar sa Banjice je rekao da je doslo do upale kocmene mozdine C2 i da ce se to samo od sebe povuci za par meseci, a da za to vreme radi vezbe!
Jel ima sanse da je neko nesto prevideo. Jos da napomenem da je primo jednu blokadu u rame kod reumatologa iako smo rekli da je na prvobitnom snimku u urgentnom centru radiolog rekao da se nikako ne daju blokade.....
ne znam vise sta da mislim, molim za neki savet
POMOC
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: POMOC
Dijagnoza koja je postavljena posle MR snimka,ne bi trebalo da bude upala kic.mozdine,nego radikulopatija korenova C2.ranikolahdd napisao:Pozdrav, molio bih nekog da mi objasni.
E sad na nasu ruku smo isli na MR vrata i neuropsihijatar sa Banjice je rekao da je doslo do upale kocmene mozdine C2 i da ce se to samo od sebe povuci za par meseci, a da za to vreme radi vezbe!
Ovo je upalni ,veoma bolni proces korena nerava koji iz kicmene mozdine izlaze u nivou drugog cervikalnog prsljena(C2).
U ovom slucaju savetuje se nosenje meke kragne(ortopedeske naravno) i vezbe u cilju ocuvanja pokreta vrata i ruke,a do granice bola.Pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 5:33 pm
re
hvala lepo, zbog cega je ovo moglo nastati?
Meka kragna po meri, sholova ili nesto drugo?
Meka kragna po meri, sholova ili nesto drugo?