temeparatura

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
MarijanaB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 04, 2007 7:47 pm

temeparatura

Post od MarijanaB »

Vec vise od mjesec dana imam visoku temeraturu. Prvo je bila 40 pa su mi dijagnostikovali gnojnu anginu i dali sedam penicilina, hemomicina i dikofenaka. Ozdravila sam ali poslije sedam dana ponovo ista muka. Opet gnojna angina i 14 garamicina - 7 dana dva puta dnevno. Medjutim, meni nije bilo bolje i ponovo sam zavrsila u urgentnom. Tamo su mi snimili pluca i ustanovali da imam upalu pluca. Lijecena sam longacefima i Dovicinom kapsulama koje sam pila nakon longacefa. ja, medjutim, imam i dalje temperaturu non stop 37.5. Sutra moram na posao a i dalje sam pod teperaturom.

Brine me zasto temp. ne pada.

Imam 30 godina i do sada nisam oboljvala ni od cega ozbiljnog. Imam dvoje djece. Straiji sin je prosle godine imao upalu pluca ali se vrlo brzo izlijecio
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pregled sputuma, brisevi, hemokultura...? je li radjeno ista od ovoga i kada? Viroloske analize?... Ultrazvuk abdomena, pregled stolice...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
MarijanaB
Novi član
Novi član

Post od MarijanaB »

Nalazi krvi su, uglavnim, O.K. zabrinjavajuci je AST - 91 i ALT koji je 150. Sta to znaci?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

To znaci da postoji ostecenje jetre - toksicko (alkohol, iparljiva jedinjena, nitro boje, lakovi...), infektivno (virusi, paraziti, bakterije), metabolicko... U vasem slucaju, potrebno je raditi infektoloske analize na viruse i parazite (coxackie, adenovirusi, citomegalovorus, toxoplasma, hronicni hepatitis B i C...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
MarijanaB
Novi član
Novi član

Post od MarijanaB »

Radila sam te analize. Citomegaloviris je pokazao da nema infekcije ali da sam nekada bila u kontaktu... Sta to tacno znaci. Osatlo je sve O.K. Koksaki nisam jos radila.

Na googlu ne mogu naci nista na nasem o citomagalovirusu
Odgovori