Tarcika, ja sam veoma zadovoljan kremom za brijanje, mada za sada, ni jedan drugi njihov proizvod nisam koristio (kupio sam komplet sapuna i krema za kupanje, ali to je bio poklon jednoj dami). Krema Razorantium se nanosi u relativno tankom sloju i ne peni kao klasicni preparati za brijanje (sapuni, pene, gelovi i neke kreme), tako da je za nekoga ko se brije duze vreme, pomalo cudna (providna je), a i osecaj je drugaciji. Za pocetak je bolje staviti je malo vise. Ona omeksava i hidrira kozu (idealna za suvu i dehidriranu kozu!), a i smanjuje trenje izmedju nozica i koze, pa je jos bolje da se prilikom brijanja zateže drugom rukom deo kože lica koji se brije. Glatki sloj omogucava da se pri poslednjoj redukciji dlaka koža lica izbrijava, sto cesto nije moguce ako se koristi klasična pena ili gel. Ako koristi brijac sa vise nozica (2, 3, ili 4), neka ga cesce ispira, jer ce se krema lagano sakupljati izmedju nozica (kao i pena ili gel). Ukoliko se vasem muzu ne dopadne (jer je mozda godinama navikao na penu, gel ili sapun), moze da je iskombinuje. Neka prvo nakvasi kozu, pa zatim neka nanese sloj kreme i saceka 5 do 10 min. da se upije u kozu (koza ce postati jako meka - iskustvo sa Razorantiumom, mada mislim da je ista stvar i kod Ambrozije), a zatim svoj omiljeni preparat. Bolje je kombinovati penu ili gel iz boce, nego cetkom nanositi sapun, jer cetka moze da ukloni sastojke Ambrozije koji se jos nisu upili. Kada zavrsi sa brijanjem i ispere lice, umesto losiona i balsama, moze samo da nanese sloj Ambrozije, jer se i ona koristi kao balsam. Iz mog iskustva, u odnosu na balsam firme Nivea i L'Occitane, ova krema je dugotrajnija, ali nema neki miris (mislim da Ambrozija lepse mirise od Razorantiuma). Miris se lako „dotera“ odgovarajucom toaletnom ili kolonjskom vodom, ali ne preko kreme, jer ce je alkohol rastvoriti i time izazvati iritaciju koze, ukoliko je do toga doslo prilikom brijanja. Naravno, moze posle brijanja da stavi after-shave, a kada se on osusi, da nanese Ambroziju. I na kraju, kao sto sam ranije rekao, krema se moze koristiti, kad god se za njom ukaze potreba (ne samo posle brijanja). Ukoliko vas muz ima veoma jaku bradu, moze da proba i Razorantium. Mada se malo pomalo udaljujem od teme, samo cu reci jos nesto: za glatko i bezbolno brijanje (kako muskaraca, tako i zena), uvek postoji jeftinija varijanta (mada isto toliko efikasna - u smislu brijanja, ali ne i kao dnevna ili nocna krema), a to je nanosenje sloja ulja (ne treba preterivati) na povrsinu sa koje se skidaju dlake. Najbolje je ulje za bebe (ulje jojobe je dobro, ali skupo, moze i bilo koje drugo prirodno ulje, samo da nema izražen miris. Masinsko je iskljuceno

). Nanesite sloj ulja, zategnite kožu sto vise i krecite se nozicem u kojem god smeru hocete, samo ne pritiskajte jako. I naravno, uzivajte u brijanju bez posekotina, iritacija i uraslih dlaka.
Pozdrav,
mr M.