LUSH kozmetika

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

LUSH kozmetika

Post od tarcika »

cao.

jel ste imali i kakva su vam iskustva sa LUSH kozmetikom?

ja sam pocela da je koristim i maske za lice su im super!

ako koristite ovu kozmetiku,jel imate neku preporuku za neki odredjeni proizvod iz iste?

ja imam mesovitu kozu.negde suvu,negde bubuljice... :o

hvala unapred!

pozdrav!!! :wink:
borische
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 1:56 pm

Post od borische »

Ja sam koristio Frash Farmacy sapun i nije mi odgovarao,eno ga polovina stoji u kupatilu ....
PS A da mirise extra to stoji!
SteX_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 11:12 pm

Post od SteX_bgd »

meni od svih proizvoda najvishe pomaze Fresh Farmacy,ali samo u ogromnim dozama...Znaci perem po 4-5 puta dnevno,uvece utrljavam 5 minuta i ostavim debeli sloj preko noci kao maska...
mada se vecini ljudi peruta lice posle obicnog pranja ovim sapunom..
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

hvala puno sto ste se javili.

ja koristim neke sapune za tusiranje i one kugle za kupanje.

a neka maska "mask of magmaminti" mi se pokazala kao odlicna za sada.

pitam vas zato sto proizvodi nisu ni malo jeftini,kreme za lice pogotovu,ali ako su proizvodi dobri,ne zalim para da ih kupim!

hvala jos jednom...

pozdrav! :wink:
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Koristim njihovu kremu za brijanje - RAZORANTIUM i prezadovoljan sam. Ko ima osetljivu (suvu ili dehidriranu kozu), a uz to i cvrste dlake, eto resenja (uveren sam da i devojke mogu da je koriste za depilaciju). Ova krema se preporucuje kao zamena za razne gelove i pene za brijanje, ali je ja koristim kao osnovu, pre nego sto stavim penu (ipak je luksuz utrljavati je u velikim kolicinama - 250 gr. je 907.00 din). Ujedno sluzi kao balsam posle brijanja, a moze i kao dnevna ili nocna krema. Vrlo brzo se upija, ne ostavlja masan trag na licu i jako dugo se zadrzava pod kozom (dovoljno je namazati dva puta u toku dana - u razmaku od 8 sati). Inace, nema neki zanosan, egzotican miris, jer se radi o kombinaciji raznih ulja, ali njena namena i nije da sluzi kao dezodorans ili parfem. Za vreme jako toplih dana, kada dolazi do pojacanog znojenja, nece se ispoljavati kao masnoca na delovima koze na kojima je utrljana, vec samo kao sitne kapi vode. Veca kutija (250 gr.) traje 30 dana (koristim je i za brijanje, ali i povremeno za osvezavanje koze). U odnosu na to sta se dobija, mislim da je cena prihvatljiva, narocito sto ova krema stvarno blagotvorno deluje na kozu. Moja preporuka.

Pozdrav,
mr M.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

mr.M,ja sam muzu uzela isto tako nesto za brijanje,samo AMBROZIJU.nije je jos probao,pa cemo da vidimo.

znaci,vi ste u principu zadovoljni ovim sto pruza lush?

hvala puno!

pozdrav! :wink:
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Tarcika, ja sam veoma zadovoljan kremom za brijanje, mada za sada, ni jedan drugi njihov proizvod nisam koristio (kupio sam komplet sapuna i krema za kupanje, ali to je bio poklon jednoj dami). Krema Razorantium se nanosi u relativno tankom sloju i ne peni kao klasicni preparati za brijanje (sapuni, pene, gelovi i neke kreme), tako da je za nekoga ko se brije duze vreme, pomalo cudna (providna je), a i osecaj je drugaciji. Za pocetak je bolje staviti je malo vise. Ona omeksava i hidrira kozu (idealna za suvu i dehidriranu kozu!), a i smanjuje trenje izmedju nozica i koze, pa je jos bolje da se prilikom brijanja zateže drugom rukom deo kože lica koji se brije. Glatki sloj omogucava da se pri poslednjoj redukciji dlaka koža lica izbrijava, sto cesto nije moguce ako se koristi klasična pena ili gel. Ako koristi brijac sa vise nozica (2, 3, ili 4), neka ga cesce ispira, jer ce se krema lagano sakupljati izmedju nozica (kao i pena ili gel). Ukoliko se vasem muzu ne dopadne (jer je mozda godinama navikao na penu, gel ili sapun), moze da je iskombinuje. Neka prvo nakvasi kozu, pa zatim neka nanese sloj kreme i saceka 5 do 10 min. da se upije u kozu (koza ce postati jako meka - iskustvo sa Razorantiumom, mada mislim da je ista stvar i kod Ambrozije), a zatim svoj omiljeni preparat. Bolje je kombinovati penu ili gel iz boce, nego cetkom nanositi sapun, jer cetka moze da ukloni sastojke Ambrozije koji se jos nisu upili. Kada zavrsi sa brijanjem i ispere lice, umesto losiona i balsama, moze samo da nanese sloj Ambrozije, jer se i ona koristi kao balsam. Iz mog iskustva, u odnosu na balsam firme Nivea i L'Occitane, ova krema je dugotrajnija, ali nema neki miris (mislim da Ambrozija lepse mirise od Razorantiuma). Miris se lako „dotera“ odgovarajucom toaletnom ili kolonjskom vodom, ali ne preko kreme, jer ce je alkohol rastvoriti i time izazvati iritaciju koze, ukoliko je do toga doslo prilikom brijanja. Naravno, moze posle brijanja da stavi after-shave, a kada se on osusi, da nanese Ambroziju. I na kraju, kao sto sam ranije rekao, krema se moze koristiti, kad god se za njom ukaze potreba (ne samo posle brijanja). Ukoliko vas muz ima veoma jaku bradu, moze da proba i Razorantium. Mada se malo pomalo udaljujem od teme, samo cu reci jos nesto: za glatko i bezbolno brijanje (kako muskaraca, tako i zena), uvek postoji jeftinija varijanta (mada isto toliko efikasna - u smislu brijanja, ali ne i kao dnevna ili nocna krema), a to je nanosenje sloja ulja (ne treba preterivati) na povrsinu sa koje se skidaju dlake. Najbolje je ulje za bebe (ulje jojobe je dobro, ali skupo, moze i bilo koje drugo prirodno ulje, samo da nema izražen miris. Masinsko je iskljuceno :D ). Nanesite sloj ulja, zategnite kožu sto vise i krecite se nozicem u kojem god smeru hocete, samo ne pritiskajte jako. I naravno, uzivajte u brijanju bez posekotina, iritacija i uraslih dlaka.

Pozdrav,
mr M.
borische
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 1:56 pm

Post od borische »

SteX_bgd napisao:meni od svih proizvoda najvishe pomaze Fresh Farmacy,ali samo u ogromnim dozama...Znaci perem po 4-5 puta dnevno,uvece utrljavam 5 minuta i ostavim debeli sloj preko noci kao maska...
mada se vecini ljudi peruta lice posle obicnog pranja ovim sapunom..
Covece ja sam se ovim nacudio kad si napisao....mislim po meni je to mnogo tretiranje koze lica i plus ostavis preko noci to :o .....mislim,ili ti je koza lica toliko extra extra masna ili ne znam kako da obrazlozim da je to po meni previse agresivno za lice.....uostalom ti kazes da ti odgovara pa prema tome furaj tako....iako kazem ti da se plasim tolikog maltretiranja koze!
Pozzz
nevenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:22 am

Post od nevenam »

Koristim Mask of magnaminty i kremu Imperialis i jako sam zadovoljna. Cak vise nego razlicitim sapuncicima iz njihove ponude. Navika je cudo, a gel za tusiranje ono pravo :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

nevenam,i ja koristim MASK OF MAGNAMINTI i za sada mi je odlicna!

a koje gelove za tusiranje uzimas?

jel si koristila neku kremu za lice i koju?

hvala,pozdrav! :wink:
nevenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:22 am

Post od nevenam »

Koristim kremu za lice Imperialis, za mesoviti tip koze, i zadovoljna sam njome.
Ne koristim njihove gelove za tusiranje, i nisam ih probala. Probala sam sapune, i ok su, ali ne za svakodnevno tusiranje, jer mi se koza isperuta od njih, pa sam se vratila dobroj staroj Nivei.
emi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 4:23 pm

Post od emi »

MASK OF MAGNAMINTY je definitivno najbolja maska a mnoge sam probala.Cisti kozu,osvezava je......................vredi probati.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

losion za lice je dobar, ima rasprskivac kao sprej, pa se naprska na lice, a ne da se natopi tufer pa da se utapkava.
Odgovori