Najbolji doručak na poslu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Mile011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 2:29 pm

Najbolji doručak na poslu

Post od Mile011 »

Od kada sam se zaposlio, pre skoro 5 godina, u potrazi sam za idealnim doručkom, odnosno obrokom na poslu. Problem je u tome što mi bukvalno sva hrana (osim kuvane i kiselomlečnih proizvoda) izaziva gorušicu.
Jutros sam pre polaska na posao popio flašicu voćnog jogurta i oduševio sam se. Ne znam da li je moguće negde napraviti jelovnik koji bi sadržao uglavnom proizvode tog tipa.
Još jedan bitan podatak: na poslu nemamo kuhinji, tako da nije moguće jesti išta "kašikom".
Voleo bih da ostali forumaši iznesu svoja iskustva.
Hvala.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ilia »

Imam i ja slican problem.Resavam ga tako sto jedem pre nego sto izadjem iz kuce.Meni isto jogurt odgovara,pored njega jedem neku laksu hranu,keks,pavlaka(isto jako dobra za zeludac).Mozes i neke grisine ili bilo sta suvo sto ce pokupiti svu tu kiselinu.To sta kome odgovara je individualna stvar.Probaj pa vidi.Bitno je i to da se ne prejedas.Imas dosta o tome na temama Reflux Esophagitis,Gorusica...
biljaprsic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 18, 2006 5:34 pm

Post od biljaprsic »

Ja ujutru pre posla obichno pojedem bananu, a na poslu ponekad uzmem vocni jogurt, a uglavnom se "drogiram" plazmom. Ona je zgodna kad nema kuhinje, dosta dugo drzi sitost, a i zdrava je i ukusna.
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ilia »

Plazma je skroz ok,i ja nekad samo nju mogu da jedem ujutru i jeste jako je sita.
Nista nije nemoguce.
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Post od Milicapilica »

Naucila sam da cim se probudim odmah doruckujem. Na taj nacin mogu da imam normalan dorucak, a ne samo brzalice. Ako mi se bas spava, pa nemam vremena za to, onda na poslu imam dvopek koji namazem sa malo margarina ili putera i uz to jos neki jogucic. Dobro je i nije preterano tesko za zeludac. Dvopek se lakse vari nego hleb pa mi stomak nije naduven kao inace ako jedem neko testo.... Isto tako znam i da pojedem kornfleks sa mlekom. Mislim da je i to sasvim ok. Doduse neki put me svi oni profi zderacki tipovi gledaju ispod oka kad vide moju cinijicu, ali ja se ne dam omesti.....
Odgovori