Tvrdogravost i nervoza kod deteta
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 12:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tvrdogravost i nervoza kod deteta
Moja dvogodisnja cerkica je uzasan nervcik. U pocetku sam mislila da ce to proci samo od sebe, ali vreme tece, a nista se ne menja... Naime, sve igre prekida kukanjem kako nesto ne moze, na primer, da stavi lutku u autic, da sklopi kocku na kocku... Najvise me i zabrinjava to sto nece uopste da sklapa kockice, a rekla bih da ima dobru motoriku. Nece sama da jede, nece da drzi flasicu, ok, i ne mora. Ali zasto se non stop nervira ako nesto ne uspe iz prve, ili ako to nije onako kako je zamislila? Pokusali smo da joj objasnimo da mora da vezba, ili da to nije vazno, sklanjali smo svaki potencijalni izvor nerviranja, na karaju zivaca (svojih) sam je i tukla, ali sve je bezuspesno. Ne moze, ne moze, i krece kenjkanje. A i ne trudi se da vezba, vec bi odmah da baca i lomi. Da li postoji neki problem, i kome bih trebala da se obratim?
Nemojte da se nervirate!!!!
Ona je jednostavno taj temperament - kolerik!!!
Dete kolerik mora da dobije ono sto hoce ODMAH!
Imam slicno iskustvo sa mojom cerkicom (ima 20 meseci). Dakle ako nesto ne uspe da uradi odmah se dere, vristi! Osobe takvog temperamenta uvek ce biti nestrpljive.
Mozda ne bi bilo lose da procitate knjigu "Personality plus" pisac je Florence Littauer (negde je prevedena kao Licnost i njene vrednosti a negde kao Osobnost plus). Upravo ce Vam pomoci da vidite koji ste vi tip temperamenta, vas suprug, vase dete i da bolje razumete pre svega sebe a onda i druge.
Naravno ukoliko smatrate da to prelazi neke granice normalnog ponasanja posavetujte se s pedijatrom, on ce Vas uputiti sta dalje treba da radite.
Pozdrav![/b]
Ona je jednostavno taj temperament - kolerik!!!
Dete kolerik mora da dobije ono sto hoce ODMAH!
Imam slicno iskustvo sa mojom cerkicom (ima 20 meseci). Dakle ako nesto ne uspe da uradi odmah se dere, vristi! Osobe takvog temperamenta uvek ce biti nestrpljive.
Mozda ne bi bilo lose da procitate knjigu "Personality plus" pisac je Florence Littauer (negde je prevedena kao Licnost i njene vrednosti a negde kao Osobnost plus). Upravo ce Vam pomoci da vidite koji ste vi tip temperamenta, vas suprug, vase dete i da bolje razumete pre svega sebe a onda i druge.
Naravno ukoliko smatrate da to prelazi neke granice normalnog ponasanja posavetujte se s pedijatrom, on ce Vas uputiti sta dalje treba da radite.
Pozdrav![/b]