ureaplazma po ko zna koji put

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
music
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 4:16 pm

ureaplazma po ko zna koji put

Post od music »

Devojka je na redovnom ginekoloshkom pregledu otkirila da ima ranicu na glavicu materice. Posle odradjenog brisa otkriveno je da je zarazhena ureaplazmom urealyticum ( jedan plusic na nalazu, mislim da je 10 na 4 broj mikroorganizama ), nakon chega joj je odredjena terapija doksamicinom + vaginalete. Skoro da je izvesno da sam i ja zarazhen, jer osecam blago peckanje pri mokrenju. Poshto sam prochitao sve postove na temu ureaplazme shvatio sam da je neophodno da uradim bris i odradim terapiju, medjutim bilo je pomena o empirijskoj terapiji, shto me je bacilo u dilemu. Konkretno me interesuje sledece, koliko bi bilo pametno da, bez prethodno uradjenog brisa, sprovedem identichu terapiju kao i devojka ( naravno bez vaginaleta :D ), pa tek onda uradim bris, da utvrdim da li je terapija pomogla? Znam da nije pametno uzimati lekove na svoju ruku, bez konsultacije sa doktorima, ali koliko sam razumeo pricha sa ureaplazmom je u velikoj meri standardna, kao i terapija koja se prepisuje. Iskreno, jedini razlog zbog kojeg razmishljam o uzimanju terapije bez brisa je da se poshtedim bar jednom neprijatnog iskustva vadjenja brisa... Da li postoji mogucnost da ovom odlukom uchinim sebi medvedju uslugu, ili ideja o sprovodjenju identichne terapije i nije toliko promashena?

Unapred hvala na savetu.
uzurbana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:42 pm

Post od uzurbana »

Ja sam uvek za to da odes kod doktora iako je jako neprijatno jer ti mogu proveriti i druge bakterije istom prilikom. Ja i moj muz smo imali ureu i prvi put je nismo izlecili jer nismo paralelno sproveli terapiju. To se zove ping pong efekat. U drugom navratu smo je sproveli u isto vreme ,vodili ljubav samo sa prezervativima pazili na povisenu higijenu, cesto menjali posteljinu, peskire samo jednom upotrebljavali itd... I na kraju proverili oboje da li smo se oslobodili jer postoji mogucnost ,doduse retka, da je neko otporan na antibiotike.Pa jovo nanovo ali ti je bolje to nego losa pokretljivost spermatozoida od koje pati sada moj muz ili ne daj boze spontani kod tvoje zene. Daleko joj lepa kuca...
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Ja sam imala spontani od ureaplazme :( nije se sezati sa tim stvarima). Usput je zacepio desni jajovod koji mi je na kraju odstranjen!
terapija doksicilinom meni i mom suprugu nije pomogla pa smo pili Visiren na 12 sati 15 dana i ko rukom odneseno!
Uradi i ti bris da se vidi imas li je uopste i na koje antibiotike je kod tebe osetljiva. Tvojoj partnerki je na doksicilin a pitanje je da li je kod tebe osetljiva na isti lek! Zato uradi bris!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Odgovori