Redovno depiliram prepone toplim voskom u kozmetickom salonu i sada mi se na jednom mestu, gde je izgleda urasla dlaka, to se cesto desava da urastu, malo nadulo, tako da ne znam da li je to neka zlezda ili se samo upalilo zbog urasle dlake. U svakom slucaju, otici cu kod lekara, samo me zanima koliko moze biti opasno.
Unapred hvala
Depilacija prepona
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Najverovatnije se radi o opali folikula dlake. Ništa alarmantno. Nemojte sami da čačkate, to uglavnom prodje samo od sebe, ali za duži vremenski period. Ako sami "cedite" postoji mogućnost da naknadno unesete bakterije, pa da duže traje.
Da bi ste sprečili urastanje, pokušajte jednom sa depilacijom, jednom sa brijanjem.
Pozdrav.
Da bi ste sprečili urastanje, pokušajte jednom sa depilacijom, jednom sa brijanjem.
Pozdrav.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Ne postoji velika opasnost. Obično vladaju predrasude zbog žlezda koje se nalaze na intimnim delovima, ali se stvarno retko dešava da postoji odredjeni problem. Žlezde odreaguju samo kod izuzetno limfatičnih tipova ljudi, ali ni ta reakcija nije opasna. Jednostavno se prekine sa depilacijom. Isto važi i za pazuh. Bez brige!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm
Sandra, da li ste bili kod lekara? Interesuje me sta vam je rekao, posto sam ja pre 10 dana zbog istog problema bila kod ginekologa, pa posle kod dermatologa. Malo me je doktorka uplasila pricom da se radi o upali korena dlake, koja je u medjuvremenu prosla, ali je ostala ta kvrzica, koja povremeno boli i raste, pa se smanji, Dobila sam antibiotike i 3 antibiotske kreme,kojima cu mazati to mesto po 10 dana, pa bi trebalo da se smiri i povuce, vec primecujem da se smanjio i nije osetljiv na dodir. Medjutim, mali cvoric ispod koze ce ostati i moze se u svakom trenutku aktivirati. Kaze da je to cesta pojava kod zena,zbog depilacije, i da cak i odstranjenje hirurskim putem nije trajno resenje, jer taj"granulom"ume najcesce da se ponovo javi na istom mestu.Kod mene je na preponi vec nekoliko meseci i uopste mi nije drago sto ga se vise necu resiti!