Hitno mi je potreban odgovor

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Moonlight-girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:43 pm

Hitno mi je potreban odgovor

Post od Moonlight-girl »

Imam jedan veliki problem! Drugi prst na nozi mi je mnogo kraci od treceg i jos vise kraci od palca. To mi mnogo smeta jer pola obuce ne mogu da nosim i ostali prsti su mi se znacajno deformisali zbog toga (barem tako doktori kazu). Imala sam neku mini operaciju koja nije nista znacila. Doktori su mi rekli da moze da se nekako nadogradi ta kost i da ce onda sve biti u redu ali da retko koja bolnica kod nas ima opremu za to. Da li neko zna gde to moze da se uradi i da li je to potpuno bezbedno? Kao i da li postoji neko drugo resenje?

Hvala vam unapred! Pozz.....
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Najmanje agresivna varijanta je da se napravi ulozak po meri koji bi kompenzovao nejednakost prstiju i time olaksao nosenje obuce.

Operativno lecenje bi verovatno podrazumevalo skracivanje treceg, ili produzavanje drugog prsta.

Sto se tice bezbednosti, svaka operacija nosi odredjene rizike. Dakle, operacije bez rizika nema, ali se ocekivani rizik procenjuje u odnosu na poboljsanje koje se od operacije ocekuje.
Moonlight-girl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:43 pm

Post od Moonlight-girl »

Ok. Meni su rekli da treci ne moze da se skrati ali da zato drugi moze da se produzi. I mene zanima u kojoj bolnici to moze da se uradi?

Hvala ti na odgovoru :)
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na Banjici
Moonlight-girl
Novi član
Novi član