Šta znači termin OLIGOASTHENISPERMIA a šta TERATOSPERMIA?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 03, 2006 8:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Šta znači termin OLIGOASTHENISPERMIA a šta TERATOSPERMIA?
Molim Vas pojasnite mi šta znači koji termin?
- zabrinuta75
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
OLIGOSPERMIJA je smanjen broj spermatozoida u mililitru sperme - donja granica je dvadeset miliona. Dakle sve ispod tog broja je oligospermija.
ASTENOZOSPERMIJA je smanjen broj progresivno pokretljivih spermatozoida. Da bi spermatozoidi mogli da oplode moraju da budu progresivno pokretljivi prema napred. Broj progresivno pokretnih spermatozoida mora biti minimalno 40% od ukupnog broja spermatozoida. Dakle sve ispod te vrednosti je astenozospermija.
OLIGOASTENOZOSPERMIJA je kombinacija sniženog broja spermatozoida i smanjene pokretljivosti.
AZOSPERMIJA je potpuno odsustvo živih spermatozoida u ejakulatu.
Poseti Lepljivu temu "10 vaznih pravila za poboljsanje spermograma", tu sve pise!!!
Za tu tetra... vec ne znam. Stvarno probaj na Google-u.
ASTENOZOSPERMIJA je smanjen broj progresivno pokretljivih spermatozoida. Da bi spermatozoidi mogli da oplode moraju da budu progresivno pokretljivi prema napred. Broj progresivno pokretnih spermatozoida mora biti minimalno 40% od ukupnog broja spermatozoida. Dakle sve ispod te vrednosti je astenozospermija.
OLIGOASTENOZOSPERMIJA je kombinacija sniženog broja spermatozoida i smanjene pokretljivosti.
AZOSPERMIJA je potpuno odsustvo živih spermatozoida u ejakulatu.
Poseti Lepljivu temu "10 vaznih pravila za poboljsanje spermograma", tu sve pise!!!
Za tu tetra... vec ne znam. Stvarno probaj na Google-u.