sta mi je??

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
sigor111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:25 pm

sta mi je??

Post od sigor111 »

Pre nedelju dana sam dobila suv kasalj pracen temperaturom od 38C. Kasalj je najvise nadolazio u teskim napadima skoro do povracanja, ali bez povracanja.
Nema kijavice niti gusobolje. Pluca me ne bole, ali se osecam prilicno umorno i bez apetita. Danas kroz nedelju dana suv kasalj koji dolazi u napadima nije prestao, ali napadi su se proredili. Najvise me zabrinjava jos prisutna temperatura od 37.5C. Bojim se da nije mozda u pitanju zapaljenje pluca? Glupost, zanma, ali sam juce na svoju ruku krenula sa Amoxicilinom. :oops:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kod mojih je pacijenata vec nekoliko nedelja prisutna prava mala epidemija virusnih traheobronhitisa, koji se u par slucajeva pretvorise i u pneumonije. Idite na pregled i trazite RTG cak i ako se nista ne cuje na plucima. Amoksicilin nije lose resenje za pocetak, ali ako se za 3 dana nista ne smiri, pravac kod lekara. A ako se temperature povecaju ili se kasalj pogorsa, onda nema cekanja uopste.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
sigor111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:25 pm

Post od sigor111 »

mnogo vam hvala na odgovoru. Danas cu da odem kod Dr-a. Kasalj mi je vec bolji i zreliji te imam i sta da izbacim. Napadi su se proredili pa i noc mirnije prodje. :)
Odgovori