Procitala sam sve postove o bubuljicama i candidi i nigdje nisam nasla odgovor na moje pitanje-tj. da li se od candide mogu dociti bubuljice, koje kod mene izgledaju vise kao osip-tj male su,ima ih jako puno i upaljuju se,izmedju ostalog jako svrbe?Najvise ih imam na bradi,ali samo na stranama,ne na sredini,i odatle ka obrazima-kao linije. U pubertetu sam imala 'normalne bubuljice', pretprosle godine sam imala slican problem, samo tada se bubuljice nisu mogle ni istisnuti,niti su se upaljivale,ali osip je bio preko cijelog lica.Tada mi je dijagnostikovana candida i od prepisanih vaginaleta povukao mi se i tadasnji osip.Prije dva mjeseca sam bila kod ginekologa i candide navodno nema. Trenutno koristim eucerin gel i tonic,ali ne pomaze. Pijem diane 35 vec drugi mjesec(nakon pauze od 5 mjeseci-prije toga 1,5god).
Znam da moram dermatologu,ali zelim prije toga da cujem vase misljenje!
candida i bubuljice
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 5:11 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
isti problem
Ej pa i ja imam isti problem,vec sam ga opisao u forumu za kandidu u crevima.Ono sto sam ja skontao je da doktori ustvari nemaju pojma o tome kako kandida moze da utice na citav organizam,pa i na pojavu bubuljica.daju hiljade predpostavki ali ni za jednu nisu sigurni.Ja znam da nikada nisam imao problema sa bubuljicama dok nisam dobio kandidu,mada imam samo 20 godina tako da kazu da kandida ne mora da bude uzrok.Medjutim dok sam bio kod dermatologa na pregledu prisustvovao sam pregledu jedne devojke(zene) koja ima 31 godinu i nikada pre nije imala problema sa bubuljicama,a sada ima,bas kad je ustanovila da ima kandidu,pa ti sad vidi..Moj stav nakon iscrpnog istrazivanja jeste da kandida ne utice direktno na pojavu bubuljica,vec preko jetre,jer je 'truje' izumrlim celijama,koje otezavaju njen rad,a to se posle reflektuje kod svakog drugacije,kod nekog u vidu bubuljica..Voleo bih da neko drugi ako moze prokomentarise ovu teoriju,bas me zanima stav i iskostvo nekih drugih osoba??!!
Potrazi malo na internetu ima poneka rec i o tome..
Ajde molim te malo mi opisi diane 35,kako deluje,kako se koristi,kakav ima efekat????Unapred hvala!NEMANJA
Potrazi malo na internetu ima poneka rec i o tome..
Ajde molim te malo mi opisi diane 35,kako deluje,kako se koristi,kakav ima efekat????Unapred hvala!NEMANJA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Oprostite sto se ovako ubacujem...ali, citao sam ja vec o kandidi ali na kraju svega - opet nista ne znam!
Da li se to prenosti hranom, nekim bakterijama sto pokupimo ne znam gdje, spolnim putem!?!?
Mozda je i kod mene to slucaj samo ja ne znam...iako pokusavam povezati neke stvari i dogadaje.
Ma nemam vise pojma...napisite mi to, odnosno definirajte (ako netko zna i moze) tu bolest u 2-3 recenice.
Hvala!
Vise znam o nekim prirodnim metodama izlijecenja tih kandida-gljivica (yeast-na engleskom kvasac...al nek im bude), konzumiranjem nekih namirnica i tako doci do toga da se suzbiju nuspojave toga.
Da li se to prenosti hranom, nekim bakterijama sto pokupimo ne znam gdje, spolnim putem!?!?
Mozda je i kod mene to slucaj samo ja ne znam...iako pokusavam povezati neke stvari i dogadaje.
Ma nemam vise pojma...napisite mi to, odnosno definirajte (ako netko zna i moze) tu bolest u 2-3 recenice.
Hvala!
Vise znam o nekim prirodnim metodama izlijecenja tih kandida-gljivica (yeast-na engleskom kvasac...al nek im bude), konzumiranjem nekih namirnica i tako doci do toga da se suzbiju nuspojave toga.
hahahha...koristila sam ja i taj proactiv, i samo mi je iziritirao kozu jos vise...
moj brat ga je koristio zbog 'normalnih' pubertetskih bubuljica i uopste mu nije pomogao..tako da proactiv nikome ne bih preporucila..jos kad tome dodamo da kosta 70€...
@fic1984hr pogledaj ove linkove: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=candida
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=candida
@nesa1509 Diane35 je kontracepcijska pilula, koja zbog hormona u sebi djeluje i na bubuljice. Mora se otprilike pola god.(ali sve zavisi od osobe) piti da bi pokazao rezultate sto se tice koze. Kao kontracepcija djeluje posije mjesec dana koristenja.Pije se jednom dnevno 21 dan, onda 7 dana pauze, i onda ispocetka. Naravno potreban je prethodno ginekoloski pregled kao i kontrola hormona i posebno jetre.I mogu ih piti samo zene...
Ja sam za ovaj svoj osip kupila kremu Canesten i mazem je vec 10 dana 2 puta dnevno.Osip se potpuno povukao, ostalo je samo par vecih, potkoznih bubuljica. Ali bitno je da ocigledno djeluje!Od ovih gljivica se rjesavati je Sizifov posao...
moj brat ga je koristio zbog 'normalnih' pubertetskih bubuljica i uopste mu nije pomogao..tako da proactiv nikome ne bih preporucila..jos kad tome dodamo da kosta 70€...

@fic1984hr pogledaj ove linkove: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ht=candida
@nesa1509 Diane35 je kontracepcijska pilula, koja zbog hormona u sebi djeluje i na bubuljice. Mora se otprilike pola god.(ali sve zavisi od osobe) piti da bi pokazao rezultate sto se tice koze. Kao kontracepcija djeluje posije mjesec dana koristenja.Pije se jednom dnevno 21 dan, onda 7 dana pauze, i onda ispocetka. Naravno potreban je prethodno ginekoloski pregled kao i kontrola hormona i posebno jetre.I mogu ih piti samo zene...

Ja sam za ovaj svoj osip kupila kremu Canesten i mazem je vec 10 dana 2 puta dnevno.Osip se potpuno povukao, ostalo je samo par vecih, potkoznih bubuljica. Ali bitno je da ocigledno djeluje!Od ovih gljivica se rjesavati je Sizifov posao...

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 16, 2006 11:09 pm
moze li mi neko pomoci?imam jako strasnih bubulica koristila sam svasta lice mi je cerveno
i strasno izgledam svaki dan nove bubulice mi izlazu koristila sam i proactiv ali jos grdje preporucujem da ne koristi niko proactiv jer znam kako je .....godinama imam bubulice i nikako da se maknu zna li neko nesto protiv nih?????????

ako ti je vec duze vrijeme lice u takvom stanju najbolje bi bilo da odes dermatologu i ginekologu. Prvi ti moze dati antibiotike, eventalno neke medicinske preparate za ciscenje lica, a ginekolog kontracepcijske pilule.Uostalom mozda i ti imas problem sa candidom, a ne sa 'normalnim' bubuljicama. Ali tacnu dijagnozu ti moze dati samo ljekar nakon obavljenih laboratorijskih pregleda.
Meni je za isusivanje veeelikih bubuljica pomogao kaladont, bilo kakav, jeste da jako isusi kozu okolo ali bubuljica prodje za 2 dana
Meni je za isusivanje veeelikih bubuljica pomogao kaladont, bilo kakav, jeste da jako isusi kozu okolo ali bubuljica prodje za 2 dana