Ispucale pete

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
juca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 13, 2004 12:43 pm

Ispucale pete

Post od juca »

Cemu sluzi metalna turpija? Mogu li da je koristim posto mi pete nisu puno ispucale, samo su malo grublje? Da li je dovoljna samo obicna turpija?
Kakvu kremu posle toga da koristim?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Pokusaj negu stopala Atopic 10 % kremom za pete ili posebnom kremom za pete magistralni preparat Sanafarm apoteka 3441309 Mr ph Suzana Koprivica. I javi se medicinskom pedikiru najbolje Sanji Milosavljevic LCN salon Sanja, pokusacu da pronadjenm telefon jer se skoro preselila ali se moze naci i preko udruzenja kozmeticara na zelenom vencu 2
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Imam i ja problema sa ispucalim petama. Uredno se mazem kremom posle svakog tusiranja i cak sam kupila u apoteci posebnu kremu za pete. Trenutno izgleda bolje kad se namazem, kasnije ipak i dalje izgledaju ispucalo. Da li je mozda u pitanju nedostatak nekog vitamina ili gljivice?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Obicno se javljaju ispucale pete kod zena u menopazuzi znaci moze biti uslovljena hormonskim disbalansom, a mogu biti u pitanju i gljivice -uzwet beis u lab u Gradskomzavodu za kozne bolesti u Beogradu radi odlicna mikoloska laboratorija
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Tanya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 11, 2005 8:20 pm

Post od Tanya »

Zanima me kako da lečim jako ispucale i ogrubele pete?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Ispucale pete

Post od mr ph. Silvio »

Mozete koristiti masni krem sa 10% ureje, ujutru i uvece.
Ovaj krem mozete nabaviti u apoteci "SB Trade" telefon 557-553.
Sigurno ce biti uspeha, samo morate redovno mazati pete ujutru i uvece, najmanje 10 dana.
juca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 13, 2004 12:43 pm

Post od juca »

Koliko cesto se preporucuje turpijanje peta?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Ne morate preterivati sa turpijanjem jer se koza brani ako ih previse isturpijate tako sto stvara nove slojeve koji se moraju ponovo turpijati i tako ulazite u zacarani krug. Mozda bi za Vas zaista bilo bolje da vise i cesce mazete pete da cinite kozu meksom i elasticnijom i bolje hidriranom pa onda nece pucati. Zaista je 10% urea u dobroj podlozi preparat izbora. U potpunosti se slazem sa kolegom Silviom
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Kupila sam jos pre vaseg saveta Medicinsku kremu za pete. Sastav Aqua, Urea, Petrolatum, Cetearyl alkohol, Sodium Cetearyl sulfat, Mineral oil, Gliserol, Cetyl alkohol, Peruvian balsam, Methyiparaben, Propylparaben. Da li je i ona odgovarajuca (doduse mazem je ne bas svako jutro i vece, pa zato verovatno i nemam rezultate) ili da ipak potrazim ovu koju ste preporucili. Ova mirise pomalo na propolis....
mr ph. Silvio
Saradnik

Krem za pete

Post od mr ph. Silvio »

Krem mirise na peru balzam. Krem je dobar, ali je mozda bolje napraviti krem slicnog sastava, ali u masnijoj podlozi sa ev. jos nekim dodatkom. Ako ste zainteresovani, javite se, pa cu Vam napraviti taj preparat.
Pozdrav!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Hvala. Trenutno nisam u Beogradu, cim se vratim kontaktiracu vas.
mr ph. Silvio
Saradnik

Ispucale pete

Post od mr ph. Silvio »

Kad se vratite, javite se mail-om pa cemo se dogovoriti.
Odgovori