Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pozdrav!
imam pitanje vezano za tijek oporavka presječene tetive - naime, moj dečko (26 godina) se jučer posjekao na staklo, te su mu na šivanju rane ustanovili da je prerezao tetive na kažiprstu. Spojili su mu tetive i sašili ranu, te mu je rečeno da mora nositi langetu mjesec-mjesec i pol. zanima me kako teče oporavak nakon ovakve ozljede, koliko je potrebno da tetive zarastu, te koliko traje fizikalna terapija?
kava je obično pokretljivost šake nakon ovakve ozljede, da li manja od 100% ili može zarasti dovoljno dobro da šaka opet bude u potpunosti pokretljiva? Ako netko ima iskustva ili saznanja o ovakvoj ozljedi, bila bih zahvalna da se javi
puno hvala :
Na samom kaziprstu se nalaze tetive opruzaca, povrsnog savijaca i dubokog savijaca kaziprsta. Koja je tetiva povredjena?
Oporavak nacelno moze da traje oko dva meseca jer oko mesec dana treba za zarastanje tetive, a oporavak pokreta traje 4 do 8 nedelja. Obicno pokretljivost prstiju posle ovakve povrede bude potpuno normalna.