Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
Molila bih sve koji znaju da mi daju sire informacije o ovim preparatima. Znam jedino da se koriste u lecenju kondiloma, i da su jaci od Polidopfoksina.
Podofilotoxin 0,5% sol. ili gel je aktivna supstanca koja se nalazi u prvom navedenom preparatu. Ono sto je vazno je to da za kucno lecenje pacijenata koji imaju kondilome ovi preparati se mogu upotrebljavati. Kod nas se moze nabaviti podofilotoxin, a postoji i noviji preparat Aldara (imiquimod crem) koji deluje po principu jacanja lokalnog imuniteta i delotvoran je u terapiji kondiloma i moze se nabaviti u inostranstvu, ali je poprilicno skup.
Ma znam za podpfilodotoksin, ali me zanimaju ova dva preparata -Vartec i Condycot. Prepisali su ih mom suprugu protiv kondiloma, ali ne mogu da nadjem nista o njima na internetu... pa ako znate nesto...
Drugi preparat je CONDYCO X (izvinjavam se zbog greske).
Znam da su na bazi podfilodotoksina, ali nigde ne mogu da ih nadjem. Navodno su jaci, ali nema ih ni u drzavnim ni u privatnim apotekama.
Da li neko zna gde mogu da nadjem neki od ova dva preparata?
dr Bjekic napisao:Podofilotoxin 0,5% sol. ili gel je aktivna supstanca koja se nalazi u prvom navedenom preparatu. Ono sto je vazno je to da za kucno lecenje pacijenata koji imaju kondilome ovi preparati se mogu upotrebljavati. Kod nas se moze nabaviti podofilotoxin, a postoji i noviji preparat Aldara (imiquimod crem) koji deluje po principu jacanja lokalnog imuniteta i delotvoran je u terapiji kondiloma i moze se nabaviti u inostranstvu, ali je poprilicno skup.
A kako se upotrebljava Podofilotoxin 0,5% gel za analne kondilome?
Receno mi je da gel ne sme stajati duze od jednog sata na apliciranom mestu jer je jako korozivan
Pre svega, jako je nezgodna regija na kojoj ga moram koristiti pa se bojim da mi ne napravi neke ozlede!
Molim Vas da mi detaljno objasnite postupak primene ovog leka, hvala!