elocom

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
JR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 02, 2005 1:35 pm

elocom

Post od JR »

Pre par dana pojavili su mi se pecati po stomaku koji jako svrbe i perutaju se.Bila sam kod doktora i dao mi je elocom mast koju sam koristila i delimicno je pomoglo,ali se pojavljuje na sve vise mesta.Krema je belgijska tako da nista ne razumem,da li mozete da mi kazete sta bi ovo moglo biti i koliko je opasna navedena krema i da li postoji nesto efikasnije.Ja sumnjam na gljivice zato sto sam se lecila od kandidijaze.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Elocom

Post od mr ph. Silvio »

Elokom mast je lokalni dermosteroid, sa manje izrazenim nusefektima u odnosu na druge dermosteroide (atrofija koze, mogucnost superinfekcije i dr). To je lek koji deluje simptomatski, ne uzrocno. Toliko o leku.
Za kozne promene i terapiju, kompetentna je dr Gorana.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Zaista biste mogli da slikate pecate. Mozda se radi o numularnom ekcemu koji je unutrasnjeg porekla ili alergijskom i iritantnom koji su spoljasnjeg porekla ili se radi o iritiranoj rozei koja je virusnog porekla ili o gljivicnom obolenju. Terapija je u svakom slucaju razlicita i planira se prema uzrocniku. Elokom je lek u ovom slucaju bez dijagnoze tipa drzi vodu dok majstori odu ili aspirin na bolestan zub. Kako sam razumela vi imate inace suvu ili gusciju kozu. to bi moglo da nas navede na ideju da se radi o konstitucionalno suvoj kozi. da li ste kao dete imali deciji ekcem-firciger,
da li imate napade kijanja na kucnu presinu ili polene, da li ste alergicni na penicilin ili imate bilo kakvu alergijsku bolest vi ili clanovi vase porodice. ako je neki od odgovora Da onda imamo dvostruki problem .Problem nege vase koze i problem lecenja. Ali mozda je bolje da sacekamo Vas odgovor
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Suva koza

Post od mr ph. Silvio »

Nije nikakav problem da Vam formulisemo adekvatan preparat za negu i odrzavanje takvog stanja koze. Pokusajte da slikate promene kako je rekla dr Gorana.
Odgovori