Pozdrav svima!
Elem, u mom slucaju astma je dijagnostikovana 1999. Tada sam imala 19 godina i godine i godine nocnih gusenja za sobom. Pre toga sam trenirala odbojku i karate, bila sam vrlo aktivna, ali sam prestala cim je moje disanje postalo otezano (jos u osnovnoj skoli). Kako nisam na vreme dobila pravilnu medicinsku negu (za moja gusenja su tadasnji lekari PREPISIVALI caj od lukovine) sada sam `okicena` umereno teskim oblikom astme. Sa sportom sam prestala sto se domah odrazilo na moje ukupno zdravlje (na rendgenskom snimku pluca prosle godine lekari sa VMA su videli da mi je srce malo), jako sam se ugojila i prepustila se vrlo pasivnom nacinu zivota (svi lekari do sad su me zbog toga prekorili ali ja tada STVARNO nisam mogla da trpim bilo kakav fizicki napor). Danas kao terapiju koristim Beclforte svakonevno (s tim sto umem da se ulenjim i da ga ne koristim neko vreme) i Ventolin po potrebi (retko se desava da mi treba). Zanima me:
1) Postoje li nezeljena dejstva svakodnevnog koriscenja Becloforte-a
2) Kojim sportom mi preporucujete da se bavim i na koji nacin? U kojoj meri je sport prihvatljiv u mom slucaju?
HVALA!!!
Astma i sport
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Nema sistemskih nezeljenih dejstava kod upotrebe te pumpice - bar ja nisam video nista za 12 godina prakse. O sportu i rekreativnim aktivnostima: rekreativno plivanje, tenis, aikido... Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 16, 2005 7:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5