Naime, proslog petka uvece sam osetio blagu bol u predelu desnog testisa, kontao sam da sam mozda nezgodno seo, da me je udario pas kad je skakao po meni itd, i popio tabletu protiv bolova u nadi da ce proci. Medjutim oko 3 ujutru ja u hitnoj zbog bolova. Doktorka me je gnjecila tamo prvo da proveri da li je mozda u pitanju slepo crevo, i dala mi je neku injekciju protiv bolova, kao i uput za urologa gde je napisala da sumnja na upalu testisa i pasemenika.
Sutradan opet isti problem, posto je bio vikend nije bilo ni urologa, javio sam se dezurnom lekaru opste prakse, gde mi je i on rekao da smnja na upalu i prepisao panacef, i rekao da kontaktira urologa u gradu pored jer on nije siguran da li ja to smem da pijem jer sam mlad, zasto ne znam

Zbog praznika bris i urinokultura AB, rezultati tek posle praznika.
Krva slika sve stavke super, samo vrloo malo uvecan (za po 2-3) MCV, MCH, kao i sve tri stavke bilirubina (ukupni, direktni, i indirektni) to mi je receno da je zbog marocena tj ciprofloksacina.
Analize urina, proteini (-), urobilinogen (-), leukociti 2-3, skvamozne ep celije retko, sluzi dosta, bakterije malo.
U utorak sam se javio urologu sa ovim analizama jer sam i dalje osecao blage bolove (za birs objasnio da posle praznika), poneo sve ove izvestaje sto imam. On je rekao da je sa uroloske strane sve ok, da nema upale, i da su testisi potpuno ok. Da eventualno sumnja na pocetak kile na desnoj preponi, koju sam ja kao mali prvi ut operisao sa 3god, i drugi put sa 4god, i da mu kao to nije jasno kako moze da se javi kada je vec operisano. I da se javim hirurgu. Za marocen rekao da je sad veca steta da prekinem i da ispijem to do kraja, ali od toga bolovi nece nestati.
Nista, ja otisao kod hirurga, opet ista procedura, opet isti pregled, gleda covek one izvestaje, i kaze da nema znakova kile ni sa leve ni sa desne strane, i spomenuo j nesto da imam jedva osetno uvecanu neku venu, i da kao to ne bi trebalo da je do toga. Posle par min ulazi urolog (nesto svojim poslom, jer su vrata do vrata), i hirug mu je rekao u fazonu mozda je zapaljenje nekog veznog tkiva na sta je ovaj samo odgovorio mozda. WTF. Nista hirurg mi je takodje rekao da ispijem marocen i prepisao rapidol s 400mg, par dana, jednu obaveznu, drugu po potrebi.
Sve bi to bilo ok da ja i dalje nemam bolove (tupe, vise neprijatnost nego bol, kao nekakvo zarenje,) i to se povecava ako dugo stojim, dugo sedim, i siri se ka donjem delu stomaka. Ja sam se pipkao, pregledao osecam svasta nesto, neke venice itd

Da li ja mogu da trazim da se odradi ultrazvuk, ili da trazim uput za druge specijaliste u drugome gradu? Cekam sad da prodje praznik, i rezultate birsa i urinokulture AB, pa sa svim tim da picim god drugog doktora ako je moguce.
PS: Izvinjavam se na duzem postu.